Димитър Главчев обяви ще има ли страната ни редовно правителство.Аз

...
Димитър Главчев обяви ще има ли страната ни редовно правителство.Аз
Коментари Харесай

Главчев от Брюксел.: България ще има кабинет с пълен мандат

Димитър Главчев разгласи ще има ли страната ни постоянно държавно управление.

Аз съм оптимист и се надявам бързо да се образува постоянно държавно управление у нас с цялостен мандат. Надявам се на бързо съгласие сред народните представители. Това е най-добре и за българските жители. Това съобщи служебният премиер Димитър Главчев от Брюксел.

„ Не мога да кажа дали ще има постоянен министър председател, само че би било добре. Този, който движи процесът, е президентът Румен Радев – той би трябвало да връчи мандат. Надявам се да се случат нещата още с първия мандат “, сподели още той, написа novini.bg.

„ Има предварителни позиции, в този момент се синхронизират. Имат визия всички, които вземат участие на съвета, какво ще поддържат в пакета с кандидатури за ръководител на Еврокомисията, на Европарламента и висш представител, който е и зам-.председател на Европейска комисия и външен министър на Европейска комисия “, посочи той.

„ Може да има белези, че може да се разшири и до ръководител на Екологичен потенциал, защото обстановката е сходна на тази у нас – би трябвало да се конституира Народното събрание, с цел да започват другите назначения. Идеята е Екологичен потенциал да стартира да действа допустимо най-скоро, с цел да стартират да действат и останалите органи “, акцентира още Главчев.

По думите му България е на позицията за бързо съгласие и поддържа пакета.

Според него сме надалеч от диалозите за сектор на българския еврокомисар: „ В начален стадий сме на разискванията, не мога да дам конкретика. Надявам се на 27-28, когато е постоянният европейски съвет, към този момент да имаме по-конкретни решения. Европейската комисия се предвижа да бъде конституирана някъде през ноември. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР