Русия планира да повиши военния си бюджет до една трета

...
Русия планира да повиши военния си бюджет до една трета
Коментари Харесай

Русия не пести средства за войната

Русия възнамерява да увеличи военния си бюджет до една трета от общия. За задачата към този момент бе получено утвърждението на Думата, където болшинството депутати гласоподаваха за увеличението на военните разноски. Те за първи път в най-новата история на Русия ще са по-високи от обществените.

Най-много средства за армията от Съюз на съветските социалистически републики насам

Според проектите общите разноски за идната година възлизат на 36,7 билиона рубли или към 370 милиарда евро, а отбранителният бюджет ще включва 109 милиарда евро, осведоми АРД.

От това излиза, че военните разноски за идната година ще надвишават шест % от съветския Брутният вътрешен продукт. Това е най-големият дял от разпада на Съветския съюз насам, отбелязва немската обществено-правна медия. За съпоставяне - през настоящата година за военни цели бяха предопределени единствено половината от тези средства. По данни на медиите обаче тази сума е била надхвърлена още в средата на годината и милиардният бюджет е бил повишен доста.

Главната цел - победата над Украйна

От началото на войната през февруари 2022-а година съветското държавно управление към този момент е изразходвало десетки милиарди евро за боеприпаси, ракети, танкове, дронове и друго въоръжение, както и за заплати на бойците, отбелязва АРД.

Руският финансов министър Антон Силуанов аргументира стъпката с увеличените военни разноски с думите, че съществена цел е успеха, върху която би трябвало да бъдат фокусирани държавният бюджет и държавните запаси.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР