Роднините на футболната легенда се събират в Сао Пауло, за

...
Роднините на футболната легенда се събират в Сао Пауло, за
Коментари Харесай

Бразилия се моли за коледно чудо: Пеле е в критично състояние

Роднините на футболната легенда се събират в Сао Пауло, с цел да са покрай него в последните му часове

Здравословното положение на Пеле е сериозно. Това осведомят бразилските медии, базирайки се на неофициална информация от болничното заведение, в която Краля на футбола е настанен, предава.

Дотолкова, че се оповестява по какъв начин родственици от голямото семейство на легендата към този момент се събират в Сао Пауло, с цел да са покрай него в последните му часове.

Според информациите, Пеле към този момент не може да приказва, а лекарите са безсилни. 82-годишният любим на нацията бе признат преди 20 дни в лечебния център " Алберт Айнщайн " поради " напредващ рак на дебелото черво ".

Последната публична информация от болничното заведение бе, че Краля има също по този начин сърдечна и бъбречна непълнота, които съществено попречват вариантите за съответно лекуване на рака. А една от дъщерите му призна, че сигурно Пеле ще остане в болничното заведение за празниците, само че без да разкрива повече елементи.

Докато легендата се бори за живота си обаче, неприятните прогнози на лекарите към този момент приготвят почвата за най-лошото. Дотолкова, че към този момент се вършат проекти по какъв начин тъкмо ще протече огромното прощаване - първо със фамилно бдение, а след това с всеобщо поклонение пред клубния стадион на Сантос.

А на фона на все по-притеснителните вести, към болничното заведение, в която е настанен Пеле, непрекъснато има стотици почитатели. Те оставят запалени свещи или пеят песни, пробвайки се да вдъхнат кураж на легендата за най-важния му мач и молейки се горещо за коледно знамение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР