Робърт Ф. Кенеди, демократ, който се кандидатира за президентския пост

...
Робърт Ф. Кенеди, демократ, който се кандидатира за президентския пост
Коментари Харесай

Кенеди смята, че CBDC е заплаха за финансовата поверителност

Робърт Ф. Кенеди, демократ, който се кандидатира за президентския пост в Съединени американски щати през 2024 година, се опълчи на проекта на Федералния запас за основаване на цифрова валута на централната банка (CBDC).

В обстойно обръщение Кенеди предизвести, че CBDC може да докара до загуба на финансова независимост, заявявайки, че проектите на държавното управление за CBDC.

Според Кенеди CBDC съществено заплашва финансовата цялост на жителите и може да даде на държавното управление невиждани пълномощия да следи транзакции, да лимитира разноски и да замразява активи.

Нещо повече, Кенеди счита, че съчетаването на CBDC с цифрови идентификатори и обществени кредитни точки ще даде спомагателна опция на държавното управление да ограничи разноските и да замрази активите при неспазване на, в това число на наложителните ваксини.


 


Кенеди също по този начин предизвести, че CBDC може да проправи пътя на държавното управление към възбрана и конфискуване на  Биткойн , сходно на златото през 30-те години на предишния век.

Той предвижда, че международните държавни управления ще се възползват от рецесии като Ковид-19 пандемията и банковата неустойчивост, с цел да разпространяват CBDC като от хартиените валути и банковите масиви.

Важно е да се означи, че Федералният запас ще започва своята CBDC услуга, FedNow, през юли. Въпреки че поддръжниците на CBDC акцентират евентуалните им изгоди, като по-бързи и по-достъпни транзакции, и по-голямо финансово приобщаване, опасенията на Кенеди за несъразмерна държавна интервенция акцентират комплицираните въпроси, свързани с приемането на CBDC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР