Протоколът Bitcoin Runes, стартиран на 20 април, първоначално се наложи

...
Протоколът Bitcoin Runes, стартиран на 20 април, първоначално се наложи
Коментари Харесай

Манията по Биткойн Runes отминава след огромен срив на транзакциите

Протоколът Bitcoin Runes, стартиран на 20 април, в началото се наложи като преобладаващ в трафика на блокчейна на Биткойн в осем дни, най-вече през уикендите, което съответства с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

Вълнението към старта съответства с внезапното увеличение на размера на транзакциите в блокчейна на Биткойн , което докара до рекордно високи доходи от рандеман, надхвърлящи $100 милиона, с оптимален дневен приход от $10.7 милиона.

Транзакциите, свързани с протокола Runes, представляваха над 50% от всички транзакции с Биткойн до 24 април, достигайки връх от 81.3% на 23 април. Тази доминация обаче внезапно понижа до 11.1% към 2 май.

Въпреки че през уикенда от 4 до 6 май хайпът към Runes се възроди, от този момент се следи наклонност към намаление. Към 22 май Runes представляваше 12.7% от транзакциите с Биткойн, доста повече от Bitcoin Ordinals (0.7%) и BRC-20 (1.5%), като останалите транзакции се дължаха на BTC. Това бележи над 84% понижение по отношение на най-високата си стойност за всички времена.

Runes са част от DeFi придвижването на Биткойн, целящо да увеличи функционалността на мрежата. Заедно с Ordinals и BRC-20, Runes способстваха за достигането на рекордно високия брой от 926,000 дневни транзакции в мрежата на Биткойн.

Истинският пазарен капацитет на протокола Runes обаче може да се прояви, откакто първичната вълна от инвеститорски хайп утихне.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР