Rimac може да стане новият собственик на Bugatti. Тази информация

...
Rimac може да стане новият собственик на Bugatti. Тази информация
Коментари Харесай

Хърватите от Rimac поемат контрола над Bugatti

Rimac може да стане новият притежател на Bugatti. Тази информация към момента не е публично доказана, само че с нея се спекулира на доста равнища в концерна VW. Историята на хипотетичното прекачване на френската първокласна марка Bugatti под контрола на хърватите Rimac Automobili в този момент има своето продължение. За първи път чухме за такава опция през септември предходната година от немското списание Manager Magazin, а в този момент същото издание разгласява още една порция клюки.
Твърди се, че Rimac и Porsche, член на групата Volkswagen, ще образуват ново взаимно дружество, в което хърватите ще имат 55%, а германците - 45%. Именно на тази конструкция ще бъде предадена марката Bugatti.
Ще напомним, че Porsche е главен вложител в Rimac от 2018 година Първоначално делът му е еднакъв на 10 %, само че през 2019 година е повишен до 15%, а тази пролет - към този момент до 24%. Цената на последната транзакция беше 70 милиона $. Основателят и началник на компанията, 33-годишният Мате Римац, след следващото нарастване на портфолиото на Porsche побърза да съобщи, че неговото въображение постоянно ще остане без значение.

В същото време Rimac, като инженерингова компания, към този момент работи с Porsche като клиент, разработвайки някои новаторски съставни елементи за немския производител на спортни коли. Интересът към Римац и неговата марка в този момент е толкоз висок, тъй като при започване на лятото се състоя премиерата на електрическия хиперкар Nevera - един от най-мощните и бързи серийни коли в света.

И през идната година Rimac Automobili възнамерява да излезе на борсата с пазарна стойност от над 6 милиарда $. Очевидно това е доста позитивна вест за Porsche. Корейската група Hyundai Motor, която също влага в хърватите, също ще се възползва доста от акциите на Rimac.

Тук си коства да се означи, че Rimac от дълго време не е стартъп, а пълноценна печеливша компания, която печели от продажби на технологии. Сред купувачите са Aston Martin, Koenigsegg и Automobili Pininfarina. Хиперкарът на последния Battista е механически доста непосредствен до гореспоменатата Nevera. Очевидно, в случай че Bugatti стигне до Rimac, тогава моделите на марката ще станат изцяло електрически.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР