Новият флагман на Huawei от серията Pura 70 се оказа

...
Новият флагман на Huawei от серията Pura 70 се оказа
Коментари Харесай

Вече не могат да бъдат спрени: новият Huawei Pura 70 има 90% китайски части. Huawei се приближава до 100%

Новият флагман на Huawei от серията Pura 70 се оказа съвсем напълно локален. Над 90% от съставените елементи му са създадени от китайски компании, като се изключи процесора и главната камера на най-скъпия модел. Сред доставчиците са такива компании като OFilm, Lens Technology, Goertek, Csun, Sunny Optical, BOE и Crystal-Optech.

Само процесорът и главната камера на най-високия клас Pura 70 Ultra се създават по технологии от задгранични сътрудници. Както отбелязва GizmoChina, повода е в глобите, ограничаващи доставките на съоръжение за произвеждане на полупроводници в Китай.

Според отчета на International Data Corporation за първото тримесечие на 2024 година Honor и Huawei са постигнали изключителна известност на вътрешния пазар в Китай. Прогнозите са, че Huawei ще се показа доста добре през тази година, като доставките на смарт телефони на компанията може да доближат 50 млн. броя. Серията Pura 70 се трансформира във значим съставен елемент на този триумф: единствено нейните продажби към този момент надвишиха 10 милиона.

По-рано първите тестери на устройствата установяваха, че Pura 70 употребява процесора Huawei Kirin 9010, създаден по така наречен 7nm развой SMIC N+2. Това е леко усъвършенствана версия на чипа Kirin 9000, употребен в предходния Mate 60 Pro.

Линията на Pura 70 включва четири разновидността: 70, 70 Plus, 70 Pro и 70 Ultra.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР