През започналото денонощие над западната половина от страната ще се

...
През започналото денонощие над западната половина от страната ще се
Коментари Харесай

И в петък ще е дъждовно

През почналото денонощие над западната половина от страната ще се задържи най-вече облачно. На места ще има превалявания от дъжд, денем ще отслабват и ще са на по-малко места.

Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над източната половина от страната облачността ще е раздрана, през нощта над Североизточна България ще е най-вече ясно и съвсем безшумно. В останалата част от страната ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър.

Минималните температури ще са сред 6° и 11° , по-ниски: към 2° в североизточните региони, където има условия за слана; оптималните ще са сред 14° и 19°. В София: минималната температура ще е към 8°, а оптималната - към 15°.

Над планините ще е най-вече облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, на височина над към 2300 метра - от сняг. Ще духа до сдържан южен , по най-високите елементи - краткотрайно мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 6°.

Над Черноморието облачността ще е раздрана. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще са сред 14° и 17° , близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР