Съвременният пазар на игри обикновено поддържа различни интерфейси за управление

...
Съвременният пазар на игри обикновено поддържа различни интерфейси за управление
Коментари Харесай

Проект Gameface – идеята на Google за по-достъпен гейминг е наличен в Android

Съвременният пазар на игри нормално поддържа разнообразни интерфейси за ръководство наред със общоприетите входни устройства. По отношение на достъпността Гугъл има за цел да предложи опция с отворен код, ориентирана към понижаване на разноските, свързани с персонализираните периферни устройства за ръководство.

Във връзка с това Гугъл пусна врата за Android на Project Gameface – технология, създадена, с цел да обезпечи нов и на ниска цена метод за обезпечаване на по-голяма досегаемост на игрите за хора с увреждания.

Проект Gameface оказва помощ на геймърите да управляват курсора на мишката, като употребяват единствено придвижванията на главата и жестовете на лицето си, което отстранява нуждата от закупуване на специфични устройства за следене.

Гугъл показа план Gameface по време на миналогодишното си събитие I/O, като в детайли разказа неговите функционалности. Геймърите могат да издигнат вежди, с цел да „ кликнат и плъзнат “ виртуалния курсор на екрана, или да отворят уста, с цел да го реалокират. Компанията акцентира, че всеки би трябвало да може да се занимава с гейминг пристрастеността си, изключително когато физическото увреждане лимитира житейския му избор.

Проект Gameface е въодушевен от историята на Ланс Кар – геймър, обиден от заболяване, обвързвано с намаляване на мускулите, известно като мускулна дистрофия. Кар използвалскъпа мишка за следене на главата, само че изгубил устройството – дружно с останалото си геймърско съоръжение когато къщата му изгоряла.

Кар работи с Гугъл, с цел да възвърне способността си да играе (и предава) видеоигри посредством плана Gameface. Технологията употребява логаритми за машинно образование, с цел да разпознава придвижванията на главата и жестовете на лицето, снимани от елементарна уеб камера и надлежно реалокира курсора на мишката. Гугъл също по този начин добави функционалности за жестове, с цел да отговори на другите потребности, като даде на потребителите надзор върху това какъв брой изразено би трябвало да бъде изражението на лицето, с цел да се задейства деяние на мишката на екрана.

Макар, че план Gameface е създаден най-вече за потребностите на буйни геймъри като Кар, технологията е задоволително гъвкава, с цел да бъде приложена и в други сюжети. Гугъл си партнира с индийската обществена компания Incluzza, с цел да изследва други приложения, свързани с Gameface за работа, учебно заведение и разнообразни обществени обстановки.

Гугъл акцентира, че план Gameface не е предопределен за взимане на „ сериозни за живота “ решения и технологията не дава никакви функционалности за различаване или идентифициране на лица. Изходният код, който към този момент е наличен за платформите Android и Windows не съхранява никакви неповторими идентификационни данни за лицето.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР