Учители, родители и бивши ученици от основно училище Петър Берон“

...
Учители, родители и бивши ученици от основно училище Петър Берон“
Коментари Харесай

Ученици и родители излязоха на протест, за да защитят учител, обвинен в блудство

Учители, родители и някогашни възпитаници от главно учебно заведение „ Петър Берон “ стачкуваха през днешния ден пред входа на учебното заведение. С плакати „ Любомир Ушеров почтен “ и „ Ние сме с теб “ те застанаха зад дисциплинарно уволнения преподавател по физическо образование Любомир Ушеров, който е освободен от шефа Стефан Кичуков поради непочтено държание към ученички, оповестява. 

Според протестиращите това е неистина, а в поддръжка на преподавателя има също подписка,  организирана от една от учителките. Хората упорстват Ушеров да бъде върнат на работа.

Той бил упрекнат от други родители в несвоевременно държание към девойки, а в Районната прокуратура по случая е формирано досъдебно произвеждане за блудничество с дете. В съда обаче от прокуратурата са декларирали, че няма за какво учителят да бъде отхвърлен от работа, уточни представителката на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ в образователното заведение.

Пред публицисти учителят Любомир Ушеров отхвърли да е опипвал деца. Той изясни, че за случая, за който е упрекнат, е вдигнал седмокласничка, с цел да извади заседнала  топка в мрежата на прозорец, като това е станало пред очите на всички и съгласно него не е непочтено.

Жалба против него подал родител, а по-късно била извикана полиция и учителят бил арестуван за 72 часа, само че след това съдът го е освободил. По-късно майка е поискала учителят да бъде отхвърлен от работа, като Районният съд е постановил отстраняването му, само че Окръжният го е отменил.

Ушев е оспорил уволнението си в съда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР