Porsche обикновено обича да прави големи промени, когато обновява даден

...
Porsche обикновено обича да прави големи промени, когато обновява даден
Коментари Харесай

Първото хибридно Porsche 911

Porsche нормално обича да прави огромни промени, когато обновява даден автомобил, само че даже по личните си стандарти обновеното шаси на 911 с показател 992 е нещо. 911 ще бъде хибриден. За 2025 година новият модел Carrera GTS съчетава присъщия за 911 шестцилиндров мотор, инсталиран откъм гърба, с електромотор и електрически турбокомпресор, като усилва мощността до 532 конски сили и 609 Нм въртящ миг. Той ще се появи преди края на годината.

Carrera GTS употребява нов 3,6-литров шестцилиндров мотор, а не остарелия 3,0-литров елемент (който ще се употребява и в други модели 911). Сам по себе си този мотор развива 478 к.с. и 420 Нм въртящ миг, което е с 5 к.с. повече спрямо предходния мотор на GTS. Хибридната система разрешава на Porsche да се откаже от двойната турбокомпресорна уредба в интерес на един електрически турбокомпресор. Това е като обичаен турбокомпресор за отработени газове, само че с мотор с мощ 11 kW (14,7 к.с.) на вала сред турбината и компресора. Този мотор може да завърти турбото доста бързо за бърза реакция, минимизирайки в голяма степен турбозакъснението, само че също по този начин може да връща сила в 400-волтовата батерия.

Между шестцилиндровия мотор и осемстепенната трансмисия с двоен съединител е вместен и тягов мотор с мощ 32,6 к.с. И двата се задвижват от доста дребна 1,9-киловатчасова батерия, която се намира под предния похлупак, където нормално се намира 12-волтовата батерия в другите модели 911. На собствен ред 12-волтовата батерия се реалокира в поделение зад задния рафт на багажника.

Този задвижващ елемент е планиран по този начин, че да покачва продуктивността в целия диапазон на оборотите, като в същото време съвсем от самото начало работи с идеалното съответствие въздух-гориво 14,7:1. За повече информация по отношение на системата, наречена T-Hybrid, прочетете нашето задълбочено изследване тук.

Като цяло новата Carrera GTS тежи със 103 кг повече от предходния модел - част от това се дължи на спомагателното общоприетоо съоръжение, в това число кормилното ръководство на задните колела - само че добавената мощ компенсира това с повече от нужното. Това е първият модел на 911 Carrera, който съумява да доближи скорост от 0 до 100 км/ч под 3 секунди, като магическото число се доближава за 2,9 секунди.

В допълнение към T-Hybrid системата Carrera GTS получава нови дейни аеродинамични клапи в предната част, които усъвършенстват нужното изстудяване, само че не за сметка на съпротивлението. Предният и задният похлупак получават някои стилови промени, има нови варианти за джанти, а широчината на задните гуми е увеличена с 10 мм до 315/30ZR21, до момента в който предните остават с 245/35ZR20. Отвътре най-голямата смяна е напълно новият, напълно дигитален надзорен панел, което, да, значи, че аналоговият тахометър най-сетне е липсващ. Все отново цифровият клъстер слага тахометъра начело и в центъра, както е редно в 911.

Базовият модел Carrera също е освежен за 2025 година с турбокомпресорите и междинните охладители от предходните модели GTS и Turbo. Мощността е увеличена с 9 к.с., само че въртящият миг остава същият - 331 Нм. Същите актуализации на фейслифта се отнасят и за базовия Carrera, само че предните порти са разнообразни от тези на GTS и нямат дейни охлаждащи клапи.

За 2025 година базовата Carrera и Carrera GTS са единствените фейслифт модели, които се оферират, макар че ще последват още. Засега Porsche ще предлага базовата Carrera като купе или кабриолет със задвижване на задните колела, до момента в който GTS ще се предлага като купе или кабриолет със задвижване на задните или всички колела, или като Targa със задвижване на всички колела. Моделите Turbo и Turbo S, както и GT3 RS ще продължат да се създават и през 2025 година

Цените се усилват на всички места, като базовата Carrera скача от 116 050 $ на 122 095 $, а GTS - от 152 550 $ на 166 895 $. Големи скокове, само че Porsche бърза да изтъкне спомагателните характерности и общоприетото съоръжение, изключително при GTS.

Фейслифтираните 992 Carrera би трябвало да дойдат при дилърите тази есен, а Carrera GTS ще се появи по-близо до края на годината. И очаквайте скоро гамата на 992.2 да бъде попълнена с още доста, доста модели, които ще се появят. Хибридни и други.

Източник: motor1
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР