Националните отбори на Хърватия и Италия тази вечер излизат един

...
Националните отбори на Хърватия и Италия тази вечер излизат един
Коментари Харесай

Хърватия и Италия влизат в спор за второто място на група В

Националните тимове на Хърватия и Италия довечера излизат един против различен в Лайпциг във трогателен конфликт от последния кръг на група В на Европейското състезание в Германия. Началният час на мача е 22:00, като по същото време започва и другата среща от групата, която е сред Испания и Албания.

След първите си два мача Италия заема второто място в групата с актив от 3 точки, а Хърватия е на последната четвърта позиция единствено с 1 пункт, колкто има и тимът на Албания, който е трети. Лидерът Испания е непреклонен на първото място със своите 6 точки. Така днешният мач съвсем несъмнено ще дефинира кой ще заеме второто място в крайното класиране на група В. Досега италианците имат победа с 2:1 над албанците и загуба с 0:1 от испанците. Хърватите пък претърпяха тежка загуба с 0:3 от " Ла Фурия ”, след което изненадващо приключиха наедно 2:2 със " соколите ”.

За да приключи втори, настоящият европейски първенец през днешния ден или би трябвало да победи, или да направи реми. При загуба " Скуадра адзура ” може да финишира на третата позиция, като със своите 3 точки ще разчита да е измежду четирите най-хубави трети тима в групите, които ще се класират за осминафиналите. От друга страна, бронзовия медалист от Мондиал 2022 го устройва единствено триумфът в този дуел. В подобен случай точно той ще стане втори, в случай че Албания не запише сензационна победа над Испания и приключи с по-добра голова разлика. Дори и да запишат реми и се изкачат на третото място, активът от 2 точки сигурно няма да е задоволителен за балканците, с цел да останат в шампионата. Поражение довечера пък най-вероятно ще им подсигурява последното място в групата.

През този век двата отбора имат четири срещи между тях, като Италия няма нито една победа в тях. В груповата фаза на Мондиал 2022 Хърватия печели с 2:1. В дуела им в групите на Евро 2012 тимовете вършат реми 1:1. При същия резултат приключват и в двата им мача от квалификациите за Евро 2016.

Лучано Спалети приготвя няколко промени в стартовия си състав след първите два мача. Очаква се контузеният Федерико Димарко да бъде сменен от Матео Дармиан, а също по този начин късмет за изява да получат Андреа Камбиазо, Браян Кристанте и Матео Ретеги за сметка на Давиде Фратези, Лоренцо Пелегрини и Джанлука Скамака. Златко Далич също приготвя куп промени измежду своите титуляри след разочарованието против Албания. В отбрана може да се появят Йосип Станишич и Марин Понграчич вместо Иван Перишич и Йосип Юранович, а в предни позиции да играят Марио Пашалич, Лука Сучич и Анте Будимир, което би пратило Марсело Брозович, Ловро Маер и Бруно Петкович на пейката.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР