Изключително важна е организацията на движението в център на столицата,

...
Изключително важна е организацията на движението в център на столицата,
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Терзиев да не търси тълкуване, а да изпълни решението на съда

Изключително значима е организацията на придвижването в център на столицата, по тази причина персонално се намесих. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви вътрешният министър Калин Стоянов, който стремително реагира на коментара на столичния кмет Васил Терзиев по плана за нова организация на придвижването по „ Патриарха “.

Законът е за всички, в това число и за Следствен отдел към окръжна прокуратура. Миналата седмица има влезнало в действие правосъдно решение абсолютно да се спре въвеждането на новата организация на придвижването. Още в понеделник, въз основа на правилника на Министерство на вътрешните работи, ние уведомихме за това решение зам.-кмета на общината. Въпреки това в Следствен отдел към окръжна прокуратура чакат някакво мнения. Решенията на всеки съд би трябвало да се извършват, а не да се поясняват от столичния кмет. Ако не се извърши – това се пояснява като закононарушение, акцентира вътрешният министър в ефира на Би Ти Ви.

Наистина е спрян планът, само че би трябвало да бъде обезопасено придвижването в център на София, като се сложат ограждания, с цел да пазим хората, бе безапелационен Стоянов.

Той даде за образец и съществуването на буслентата, която е противозаконна, и попита дали би трябвало да бъдат глобявани водачите, които минават по нея.

Терзиев може да назовава моите дейности „ пиар акция “. Но това е доста сериозен проблем за столицата и аз съм задължен да взема отношение по него, безапелационен е вътрешният министър.

Опитът за връзка с Терзиев беше – написа ми един есемес. Няма да вземам решение проблемите с есемеси. Аз ще го поканя в министерството и там ще обсъдим въпросите, сподели още Калин Стоянов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР