Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина

...
Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина
Коментари Харесай

Прогноза за времето

Още преди среднощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България краткотрайно ще отслабне, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре ще бъде слънчево. В следобедните часове над източната половина от страната и планинските региони ще има купеста облачност, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България и Източните Родопи сдържан североизточен вятър. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 30° и 35°, в София - към 29-30°.

Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане малко по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево, само че прохладно. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, следобяд с краткотрайни нараствания на облачността, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра - към 15°.

В неделя и понеделник ще бъде слънчево, в по-голямата част от страната и съвсем безшумно. Следобед ще се развива купеста облачност, вероятността за превалявания е дребна. По Черноморието ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Температурите ще се покачват и в понеделник оптималните ще бъдат сред 33° и 38°.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР