Кожата около очите е една от най-тънките, нежни и чувствителни

...
Кожата около очите е една от най-тънките, нежни и чувствителни
Коментари Харесай

Ретинолът е чудо-средство за подобряване на самостоятелната грижа за лицето

Кожата към очите е една от най-тънките, нежни и чувствителни области на лицето ни, което е най-уязвимото за въздействието на разнообразни фактори. Тя се въздейства от времето, напрежението и външните фактори, които могат да доведат до бръчки, тъмни кръгове, отичане и други признаци на стареене и отмалялост. Следователно не е изненадващо, че такава сензитивна зона изисква специфични грижи и точно тук на помощ идва околоочен крем.

Какви проблеми могат да бъдат решени с околоочен крем 

Кремът на кожата към очите е многофункционален артикул, планиран особено за грижата за сензитивна зона към очите. Той може да усъвършенства цялостното положение на кожата и да реши проблеми като: бръчки, тъмни кръгове, отичане и торби под очите, сухота и увяхване на кожата. 

Какъвто и да е известният и рекламиран артикул, значимо е да купите нещо, което дава отговор на вашите самостоятелни потребности и вид кожа за реализиране на оптимални резултати. Ето някои от най-често срещаните типове околоочни кремове:

Подмладяващ околоочен крем. Съдържа дейни съставки, като пептиди, ретинол и хиалуронова киселина, които спомагат за понижаване на бръчките и увеличение на еластичността на зоната към очите. Подмладяващите кремове също могат да съдържат антиоксиданти, които защищават кожата от резултатите на свободните радикали и предотвратяват стареенето на клепачите.  Овлажняващ околоочен крем. Той е богат на разнообразни съставки, като хиалуронова киселина и глицерин, които овлажняват кожата към очите и предотвратяват сухота и пилинг. Те оказват помощ за възобновяване на бариерната функционалност на кожата и й придават мекост и гладкост. 

Околоочен крем за поправяне. Проектиран за решение на характерни проблеми тъмни кръгове, отичане или торбички под очите. Продукта може да съдържа осветителни съставки, съставни елементи за битка с бръчки и други дейни субстанции, ориентирани към възстановяване на характерните кожни аспекти на зоната към очите.

Кремът също може да бъде дневен или нощ. Трябва да се обърне изключително внимание на, помагащ да усили образуването на колаген, което, от своя страна, усилва еластичността на кожата.

Митове за ретинол

Говорейки за артикул като ретинол, най-популярните легенди са: 

Ретинолът не може да се употребява денем, тъй като усилва фоточувствителността. Не е правилно. Той не усилва фоточувствителността, защото не създава нездравословни субстанции под въздействието на слънчевата светлина. Факт е, че кожата, която постоянно получава ретинол, по-късно става по-тънка, тъй че наподобява по-свежа и по-ярка. Тя става по-гладка, защото горният пласт от мъртви кафези е просто се отстранява. Този развой е доста гальовен и еволюционен. И точно заради този резултат може да наподобява, че кожата става сензитивна към слънцето. Ето за какво, когато употребявате козметика с този съставен елемент, е належащо да се ползват слънцезащитен крем върху кожата денем.

Ретинолът изсушава кожата. Това вещество не изсушава самата кожа, само че би трябвало да се употребява вярно (изберете нужния % от веществото в козметика, прилагайте нужното количество върху кожата, дружно с козметиката с ретинол за използване на слънцезащитен крем). Тогава няма да има неприятни чувства, свързани с потреблението на ретинол.  Не може да се употребява с AHA и BHA киселини. Тези киселини работят в горния пласт на кожата, а пък ретинолът прониква доста по-дълбоко. Следователно, те не пречат между тях, само че в противен случай, киселините почистват ретинола на пътя, тъй че той прониква по-дълбоко в кожата и прави работата си.

Съвет: експертите ви поучават да избирате ретинол не независимо, а в тандем с козметолог или кожен лекар, с цел да решите кожните проблеми, а не да създадете нови.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР