Разглежданите миналия четвъртък в правната комисия промени в НПК не

...
Разглежданите миналия четвъртък в правната комисия промени в НПК не
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Промените в НПК противоречат на Конституцията

Разглежданите предишния четвъртък в правната комисия промени в Наказателно-процесуален кодекс не могат да бъдат наречени антикорупционно законодателство. Това сподели пред Би Ти Ви зам.-шефът на следствието Ясен Тодоров.

Тодоров изясни, че не могат да се вкарват ограничения, които опонират на Конституцията. Отказ от формиране на досъдебно произвеждане значи, че прокурорът е решил, че няма данни за закононарушение, а потърпевшият може да апелира, уточни Тодоров. 

Той изясни, че сега съдът управлява както ограниченията за неотклонение, по този начин и всичко друго по наказателния развой. Но не можело да бъде питан дали би трябвало да има подобен. А в случай че се приело да питаме съдът дали да има досъдебно произвеждане, съдилищата щели да бъдат затрупани. Нищо в работата обаче нямало да се усъвършенства, а съгласно Тодоров концепцията е противоконституционна.

Фразата на починалия Иван Татарчев " Над мен е единствено Господ " просто не е вярна, сподели още зам. шефът на следствието. Оттогава имало доста промени. И изясни, че актуалният основен прокурор има функционален имунитет, какъвто имат всички магистрати. Напомни, че Конституционният съд е обяснил, че всеки прокурор може да проверява основния. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР