От МО добавят, че решението за участие на български войски

...
От МО добавят, че решението за участие на български войски
Коментари Харесай

МО: България няма да изпраща военнослужещи на територията на Украйна

От МО прибавят, че решението за присъединяване на български войски в интервенции отвън територията на нашата страна може да вземе единствено Народното събрание (НС). Такова предложение в никакъв случай не е било на дневен ред, показват от министерството.

От там напомнят, че в осъществяване на решение на Народното събрание, страната ни е декларирала присъединяване в подготвителната задача на Европейския съюз (ЕС) за подкрепяне на Украйна .

Подготовката на персоналния състав се организира на територията на Федерална република Германия, Полша и други страни членки на Европейски Съюз. В рамките на тази задача се планува и образование в България на бойни санитари - до 60 души за една година, подчертаха от ведомството.

Вчера служебният министър на защитата Атанас Запрянов съобщи, че хибридните офанзиви на Русия са свързани с деформиране същността на нашата помощ за Украйна и решенията на Народното събрание по повод помощта на Украйна. Той акцентира, че помощта за Украйна се базира на интернационалното право и тя не е интервенция във войната по никакъв метод. Запрянов добави, че тази хибридна опорка, че ще изпращаме войски в Украйна повлиява доста и на претендентите за военнослужещи. Нямаме никакви планове да изпращаме войски в Украйна, тъй като нашият парламент не е взимал такива решения. Никой не може да изпрати войски отвън територията на страната, без да има решение на Народното събрание, сподели още служебният министър.

НАТО също изключва директно присъединяване във войната. В петък генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг съобщи в изявление за сп. " Економист " прикани съдружниците да анулират рестриктивните мерки върху потреблението на оръжия от Украйна за нанасяне на удари по военни цели в Русия, само че

За генаралния секретар на Алианса Йенс Столтенберг, който призова съюзниците да анулират рестриктивните мерки върху потреблението на оръжия от Украйна за нанасяне на удари по военни цели в Русия, и директно присъединяване на НАТО в спора не са едно и също нещо.

" Ние организираме учения, доставяме оръжие, муниции за Украйна, само че няма да участваме директно във военни интервенции над или в Украйна от територията на НАТО. Следователно това е различен въпрос ", акцентира той и добави, че НАТО не възнамерява изпрати войски в Украйна, макар обществените изказвания на френския президент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР