Районен съд – Бургас наложи наказание от 5 години „лишаване

...
Районен съд – Бургас наложи наказание от 5 години „лишаване
Коментари Харесай

5 години затвор за опит на измама на мъж, представял се за социален работник

Районен съд – Бургас наложи наказване от 5 години „ отнемане от независимост “ Велко М. Това оповестиха от Апелативна прокуратура - Бургас.

Той е упрекнат за това, че на 24 януари 2014 година в Бургас, в изискванията на рисков рецидив за да набират за себе си имотна полза е възбудил и поддържал в подвеждане възрастен мъж, като се показал за длъжностно лице, а точно, че е обществен служащ и му декларирал, че в случай че изтегли всичките си спестявания същия ще му ги удвои с европейски пари, като с това му предизвикал щета в размер на 8650 лв., като действието е останало незавършено по независещи от дееца аргументи – закононарушение по чл.211, вр. чл.210. ал.1, т.1, вр. ла.209, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „ а “ и „ б “, вр. чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс. На 24.01.2014 година, към 10.00 часа потърпевшият се прибирал към дома си.

В региона на някогашния пансион бил застигнат от Велко М, който попитал потърпевшия дали не го познава. Пострадалият му споделил, че не го познава, само че Велко М. траял да му приказва, че е някогашен служител на реда и е работил в Първо районно в Бургас. Пострадалият му споделил, че той също е работил в Първо районно. След това двамата траяли да вървят в посока бул. „ Демокрация “. Докато вървели подсъдимият споделил на възрастния бургазлия, че в този момент е обществен служащ и можел да му удвои парите, които имал в банка.

Подсъдимият обяснил също по този начин, че тези пари, които щял да му даде били европейски. Пострадалият нямал желание да върви до банката, само че Велко М. настоял. Пострадалият се съгласил да отиде и да изтегли спестяванията си, което и направил.

Подсъдимият не влезнал в банковия клон, като декларирал, че ще отиде да види една болна жена и по-късно ще чака пред банката. По същото време на бул. „ Демокрация “ се намирали трима полицейски чиновници. Те забелязали престъпно проявения Велко М. и решили да изчакат, с цел да проследят какво ще се случи. След като потърпевшия излязъл от банковия клон и бил пресрещнат от подсъдимия чиновниците на реда отишли при тях и задържали Велко М. Наказанието би трябвало да бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим “ режим в затвор. Присъдата на Районен съд – Бургас, която е постановена по реда на съкратеното произвеждане, може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР