Работниците на Автомагистрали-Черно море и в петък затвориха за час

...
Работниците на Автомагистрали-Черно море и в петък затвориха за час
Коментари Харесай

От Автомагистрали - Черно море отново блокираха пътища

Работниците на " Автомагистрали-Черно море " и в петък затвориха за час основно кръстовище по пътя от Русе към Варна в символ на митинг против неизплатените им от страната средства за осъществената от тях работа. Организаторите на митинга обаче получиха актове от Областно пътно ръководство в Русе. 

Актове за блокиране на придвижването по път от републиканската пътна мрежа бяха формирани на уредниците на митинга от предишния петък и през днешния ден. Така синдикалните деятели Господин Янков и Пламен Петков понесоха лична отговорност като уредници на митинга против неизплатените суми на сдружението " Автомагистрали-Черно море ". На кръстовището по пътя към Варна пристигнаха чиновници на Областното пътно ръководство в Русе, само че те не пожелаха да разясняват дейностите си, съобщи БНР.

Според синдикалистите митингите им ще продължат, в случай че не бъдат изпълнени настояванията им. Това е третият митинг на служащите от шуменската пътно-строителна компания, които чакат 37 милиона лв. от държавната компания " Автомагистрали " за месеците април и юни. 

Строителни служащи стачкуват и на входа на Бургас. Автомобилите там чакат по към 10 мин. 

Кореспонденцията и срещите в Министерство на регионалното развитие не са дали упования резултат.  От районното министерство са декларирали, че те правилно са изпълнили предоставените поправки действия, само че АПИ е упълномощила работа за повече пари, в сравнение с е бюджетът и за тази година. Преди дни отрасловият министър Виолета Комитова уточни, че сключването на контракти за ремонтни действия, без да е обезпечен нужният финансов запас, е процедура в бранша. За да бъдат платени парите на строителните компании, които са в същата обстановка, би трябвало да се актуализира бюджетът. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР