Пандемията и кризата промениха навиците ни в много аспекти -

...
Пандемията и кризата промениха навиците ни в много аспекти -
Коментари Харесай

Работният обяд отмира - служителите спестяват за уикенда

Пандемията и рецесията трансформираха навиците ни в доста аспекти - в това число и във връзка с това какво вършим в обедната си отмора. Все повече работещи се въздържат от разходи за храна на открито през делничния ден, само че пък, става известно, спестеното финансира излизанията през уикенда. Това са част от изводите от изследване на платформата за цифрови разплащания Square в Съединени американски щати, представено от Fortune.

Данните са за интервала 2019-2023 година, като включват трендове в храненето, заплатите в заведенията за хранене и така нататък

Главна причина за смяната са хибридните работни графици - в случай че си останал у дома, най-вероятно няма особено да отидеш там, където сътрудниците ти обядват. Затова и към момента този вид разходки и обвързваните с тях разноски са на равнища, по-ниски от тези по време на пандемията.
 Много от заведенията за публично хранене в Германия са
Много от заведенията за публично хранене в Германия са " на ръба " на оцеляването

Какви са аргументите и има ли метод за справяне с сложната обстановка

Монетата, обаче, има и противоположна страна - в случай че си затворен в домашния офис от понеделник до петък, желанието ти да си на открито в събота и неделя е още по-голямо.

" Преди Коронавирус потребителите излизаха по-често през седмицата, с цел да обядват край офиса си и да пият след работа. Сега, с работата от разстояние, разноските в заведенията за хранене се изместиха към уикенда и в този момент виждаме, че трафикът през уикенда е в своя пик ", споделя в отчета Ара Харазян, началник на проучването в Square.

Затова и съгласно него тук не приказваме за типичен вид икономии, а за смяна в потребителското държание.

Т.нар Happy Hour - пониженията на алкохолни питиета сред 16:00 и 18:00 часа, обаче остава доста известен оттатък Океана. Според Square трафикът в заведения за хранене и питейни заведения по това време е малко над равнищата отпреди COVID-19.

Подобни проучвания за протичащото се у нас няма, само че трендовете наподобяват сходни. Затова и евентуално ще продължат да понижават " сателитните " заведения към огромни офисни здания, които обичайно се устоят най-много от утринно кафе и обедно меню.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР