Р обот, направен в домашни условия, разнася храна на самокарантинирани

...
Р обот, направен в домашни условия, разнася храна на самокарантинирани
Коментари Харесай

Робот разнася храна на карантинирани в Индонезия

Р обот, изработен в домашни условия, разнася храна на самокарантинирани индонезийци, контактували с заболели от новия ковид, съобщи Ройтерс.

Помощникът е създаден от запалянковци от обитаемото място Тембок Геде, провинция Източна Ява, благодарение на локални учени.

Villagers in Indonesia have developed a "Delta robot " to deliver food and provide services such as spraying disinfectant to self-quarantined residents infected with the virus.
— 湖北卫视《长江新闻号》 (@cjxwh_hbtv)
Главата на робота е направена от тенджера за подготвяне на ориз. За конструирането му са употребявани също тигани и остарял ефирен екран. Той се управлява отдалечено, като животът на батерията му е към 12 часа. Наречен е "Делта " на преобладаващия вид на новия ковид.

Когато дойде пред дома на карантинирания, от представителя проечава: "Доставката е тук. Възстановявай се скоро ".

Indonesian villagers turn scraps & home appliances into 'Delta Robot'
— Mothership.sg (@MothershipSG)
"С разпространяването на новия вид Делта и увеличението на броя на инфектираните взех решение да трансформира робота в подобен, който може да прави публични услуги - да разпръсква дезинфектант, да разнася храна и да оказва помощ на хората, които са се самоизолирали ", споделя пред Ройтерс индонезиецът Асеянто, който е отпред на създаването. Той се показва единствено с едно име.

"Роботът "Делта " е доста обикновено конструиран. Когато го направихме, използвахме единствено материали, с които разполагахме в квартала ", добавя Асеянто.



По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Обявявам конкурс за работодатели! Кандидатите да изпращат молба, история на компанията и фотоси на чиновниците си. Мотивационни писма, телеграми, персонални известия, sms-си и пратки до… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниДетето е в болница със разтърсване на мозъкаТова сподели министърът на туризма Стела Балтова по време на чуването й в парламентаПопулярната турска писателка сподели ужаса на пожарите с две фотоси и персонални историиЛидерът на Има Такъв Народ показа видеоклип в обществените мрежиПрокуратурата му е повдигнала обвинениеКакво е мнението на английския специалист Андрю ПолардРаботодателските организации желаеха оставкиТе ще включват и повече надзор от страна на непълнолетнитеТрябва да има краен акт на Народното събрание, съобщи Николай Хаджигенов от " Изправи се БГ! Ние идваме! " При дълготрайност на ремонтните действия ще бъдат обезпечени водоноскиСпоред нея не е инцидентно, че от партията се пробват да се „ прикрепят ” към президента Румен РадевВъпреки че са на особена респект в страната, големите животни постоянно са малтретираниТържеството се организира на площад " Възраждане " в ПлевенЕкипът направи 8-дневен тест на електрическия RS Q e-tron, с който през януари ще се пусне в конкуренцията за устойчивост.Увеличават се и дейните случаи. Ръст има и в лечебните заведения
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР