Пуснатият под домашен арест бивш хазартен бизнесмен Васил Божков заяви,

...
Пуснатият под домашен арест бивш хазартен бизнесмен Васил Божков заяви,
Коментари Харесай

Пуснатият под домашен арест Васил Божков обяви, че е защитен свидетел

Пуснатият под домакински арест някогашен хазартен предприемач Васил Божков съобщи, че е предпазен очевидец по делото против някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, отговаряща за обществените връзки на ГЕРБ, на които, както твърди, е плащал такса " успокоение ".    Васил Божков направи това изявление по време на конференция, 15 дни откакто се върна изненадващо от Дубай и 4 дни откакто Софийският апелативен съд го пусна от ареста. Той приказва посредством видеовръзка от вкъщи си, а публицистите бяха поканени в хотел покрай него.    Божков изясни, че е разпитван по това дело два пъти по 4 часа, в които е давал показания. „ След това ме направиха предпазен очевидец, тъй като ние знаем - страната се ръководи от мафията, отпред на мафията е Бойко Борисов, знаем по какъв начин работи мафията - който не им е комфортен, се отстранява по един или различен метод. Така че моят живот и животът на моите близки е мощно заплашен сега “, сподели предприемачът, само че не пожела да посочи против кого, а сподели единствено " лъжесвидетели, от тези, които ръководят страната в сянка ".

Във връзка с ликвидиране на Алексей Петров Божков сподели, че съвсем четири години не е бил в България и съвсем не го познава. Какво се е случило, нямам информация, добави Божков.
  Божков сподели, че повече няма да прави бизнес. Партията му " Българско лято " няма да взе участие на локалните избори, стана ясно от думите му. Той обаче прикани за промяна на статуквото и съобщи, че идеята му е да усъвършенства обстановката в страната. " Прибрах се, тъй като у нас обстановката е тежка и би трябвало да променим нещата ", сподели Божков и добави, че с цел да се случи нещо положително на България водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, а и всички ръководещи до 2020 година би трябвало да излязат от политиката.   Още през май, до момента в който се укриваше в Дубай, Васил Божков съобщи във Фейсбук, че е подготвен да се върне в България като предпазен очевидец и от това би трябвало да се опасява някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.   След като над три години и половина Божков се укрива от правораздаването, по изказвания на отбраната и на екипа му той е решил да се върне в страната, с цел да почисти името си.    Бизнесменът беше задържан още на летището в София, само че остана в ареста единствено 11 дни. Във вторник Софийският апелативен съд му дефинира втората по тежест мярка за неотклонение - домакински арест, който да се управлява с електронна гривна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР