Украинският командир Олех Романов отваря през април своя обучителен център

...
Украинският командир Олех Романов отваря през април своя обучителен център
Коментари Харесай

Училище за пилоти на дронове отвори врати в Украйна

Украинският пълководец Олех Романов отваря през април своя обучителен център за оператори на дронове . Оборудвани с камера, безпилотните летателни средства оказват помощ на ръководещите ги да виждат всичко, над което се движи дронът , съобщи Voice of America (VOA).

Романов, пълководец на противотанков батальон, взема решение да направи сходен център, когато вижда бойци по какъв начин упражняват на противотанковите ракети „ Джавелин “. За тях е имало симулатори, само че не е имало обучителен център за ръководство на FPV дронове (first-person view - аспект от първо лице). Своеобразното учебно заведение подкрепя на водачите да направляват дроновете през сложен терен, като основава изкуствени трудности.

„ Врагът се крие в окопите и зад огражденията, или избират здания в окупираните територии за покритие. Затова създадохме курс, с който оказва помощ на бойците да се научат по какъв начин да не губят дроновете и да не ги разрушават в стените “, декларира той.

Украинката Вореника Бомко се записва, тъй като желае да се причисли към Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), защото схваща, че без профилирано образование, тя не би била потребна на бойното поле. На този стадий тя тренира със симулатор и към този момент е блъснала първия си танк. Самите симулатори също са създадени от украински експерти. Обучението в курса също по този начин включва сглобяване на дронове и зареждане с боеприпаси. Интензивният курс трае една седмица, а по-късно участниците минават през теоретични и на практика изпити.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР