Полша ще отпусне допълнителни 100 милиона злоти (25,3 млн. долара),

...
Полша ще отпусне допълнителни 100 милиона злоти (25,3 млн. долара),
Коментари Харесай

Туск: Полша ще увеличи разходите за разузнаване заради руската заплаха

Полша ще отпусне спомагателни 100 милиона злоти (25,3 млн. долара), с цел да укрепи разследващите си служби, съобщи през днешния ден министър председателят Доналд Туск, като предизвести за възходящата опасност от страна на Русия, съобщи Ройтерс.

Полша твърди, че мястото ѝ като разпределителен център за доставки за Украйна е трансформирало страната в основна цел за разузнаването на Москва, опасения, които се ускориха предходната седмица, когато арбитър, който е имал достъп до военни секрети, избяга в Беларус - съседка и съдружник на Русия.

" Реших да отделя 100 млн. злоти от своя запас - запаса на министър-председателя - за подсилване на вътрешната сигурност и разследващите служби ", съобщи на конференция Туск.

Той сподели, че съветските старания за дестабилизиране на европейските страни, по-специално Полша и балтийските страни, са се засилили в навечерието на европейските избори през юни.

" Ще би трябвало да влагаме повече запаси, време, повече дейности, когато става въпрос за нашите специфични служби ", сподели полският министър председател. 

Въпреки това той съобщи, че към момента няма нищо, което да демонстрира, че няколкото огромни пожара в Полша през последните дни са породени от външни сили.

Туск означи също, че полските служби са предотвратили редица опити за бойкот. " През последните десетина седмици, посредством също на поддръжката на нашите съдружници, Полша предотврати опити за бойкот и палежи ", сподели той.

Туск добави, че Полша евентуално ще получи средства от Европейски Съюз като помощ за подсилване на границата с Беларус, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР