Със своите вече 13 издания и огромна аудитория, която се

...
Със своите вече 13 издания и огромна аудитория, която се
Коментари Харесай

Трима световни изпълнители за пръв път у нас за A to JazZ 2024

Със своите към този момент 13 издания и голяма публика, която се усилва с всяка година, един от най-големите фестивали за градска просвета и музика у нас - A to JazZ, към този момент е значима част от културната визитка на София. Тази година огромното събитие се завръща за своето 13-о издание.
 A to JazZ фестивал за дванадесети път - какво е новото в изданието за 2023 година
Какви изненади ни готви A to JazZ тази година

Юли отново ще е музикален

От 4 юли (четвъртък) до 7 юли (неделя) Южен парк 2 още веднъж ще събере поданици и гости на столицата, където ще звучи джаз и уърлд музика.

Вече са ясни и хедлайнерите на фестивала тази година. За първи път онлайн у нас ще чуем френската вокалистка Cyrille Aimée, новаторите от Knower, а и ще можем да се докоснем до творчеството на американската джаз легенда McCoy Tyner.
 McCoy Tyner Legends

McCoy Tyner Legends

McCoy Tyner Legends е план, отдаден на великия джаз пианист и един от основоположниците на модерния джаз. Музикантите, които с трибютната си стратегия ще ни показват неговия въздействащ типичен джаз, са Антонио Фарао, Рони Бъридж, Авери Шарп, Стив Туре и Чико Фрийман.

На сцената на A to JazZ ще чуем и френската джаз вокалистка Cyrille Aimée, която е избрана от музикалните критици като " олицетворение на същността на джаза " с помощта на неповторимия си глас и театрален сексапил.

Knower пък идват на фестивала в цялостен състав, с цел да показват щурия си метод към музиката. Те съчетават детайли на джаз, фънк, електроника и имат несравнима сила.

Първият ден от тазгодишния A to JazZ още веднъж ще е отдаден на музикалното благосъстояние на уърдл музиката. По време на шоукейс концертите ще чуем актьори от 11 страни. Освен опция за изява, фестивалът е мотив за среща на музикантите с експерти от музикалната промишленост, с които да обменят хрумвания, опит и директни оферти за участия.

В рамките на събитието ще се организира и годишната конференция Music Talks Conference, в която основни специалисти от музикалната промишленост ще споделят опита си.
 Снимка 664994

Предвид възходящата си аудитория, фестивалът се стреми да включва от ден на ден интензивности за опазването на градската и паркова среда. Новото тази година ще е депозитна система за пластмасови бутилки, фестивални чаши, разделно събиране и рециклиращи съоръжения, които да стимулират отговорно отношение и привички измежду хората.
 A to Jazz става по-зелен - по какъв начин уредниците на фестивала спомагат за по-екосъобразни дейности
Как A to Jazz става по-зелен тази година

За тостове без отпечатък върху природата

A to JazZ 2024 е от 4 до 7 юли в Южен парк 2, а повече информация за събитието има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР