Некомпетентните“ министри бяха критикувани след решение на съда, според което

...
Некомпетентните“ министри бяха критикувани след решение на съда, според което
Коментари Харесай

„Некомпетентни“ министри бяха критикувани заради „разбиванията“ в Руанда, след като съдия блокира полетите за Северна Ирландия

„ Некомпетентните “ министри бяха подложени на критика след решение на съда, съгласно което проектът за депортиране в Руанда нарушава Споразумението от Разпети петък.

Депутатите показаха гнева си, откакто Върховният съд на Белфаст откри, че Законът за незаконната миграция не може да се ползва в Северна Ирландия заради историческото спокойно съглашение. Депутатът от DUP Гавин Робинсън упрекна държавното управление, че неведнъж подценява предизвестията, че това ще се случи.

Решението от понеделник провокира опасения, че хиляди търсещи леговище ще се стичат в Северна Ирландия. Министърът на миграцията в сянка Стивън Кинок сподели пред Commons: „ Беше неразбория от началото до края “.

За да утежни нещата за държавното управление, някогашният вътрешен министър Суела Браверман сподели, че това демонстрира, че договорката на Риши Сунак за Брекзит се е „ провалила при първия си контакт с действителността “. Правителството даде обещание да апелира решението на Върховния съд, създавайки още една правосъдна борба за налагане на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР