Проучване на британския университет , публикувано през март тази година,

...
Проучване на британския университет , публикувано през март тази година,
Коментари Харесай

По-малко вредни ли са електронните цигари?

Проучване на английския университет, оповестено през март тази година, удостовери „ очевидните изгоди “ от прекосяването към електронни цигари и сподели, че са по-ефективно средство за прекъсване на пушенето спрямо други способи като никотин-заместваща терапия и лекарства.

„ Тези резултати удостоверяват резултатите от предходни проучвания, че електронните цигари са по-ефективно средство за прекъсване от никотин-заместващата терапия и медикаментите, изписвани с рецепта. “ – показва доктор Мартин Макдърмот, теоретичен помощник в Националния център по зависимости към King's College London и водещ създател на изследването. Данните са събрани в пет талази на изследването в интервала 2012 – 2017 година

„ СЗО показва особена угриженост по отношение на електронните цигари за многократна приложимост, защото те разрешават на потребителя да прибавя нездравословни субстанции или да усилва наличието на никотин. Но ние доказахме, че тъкмо електронните цигари за многократна приложимост са доста ефикасни като средства за отвод от пушене, в случай че се използват всекидневно, и това доказателство би трябвало да се регистрира, когато в бъдеще се създават насоки за тяхната приложимост “ , акцентира Д-р Леони Броуз, учител в Националния център по зависимости към Кингс Колидж Лондон.

Правителствата би трябвало да се застъпват за потреблението на вейпинга като опция на цигарите

В навечерието на Световния ден без тютюнопушене 31 май Европейската комисия разгласява изследване на Евробарометър, представящо отношението на европейските жители към редица въпроси

а Евробарометър показва, че вейпингът сполучливо оказва помощ на хората да се откажат от пушенето и че държавните управления би трябвало да се застъпват за потреблението на вейпинга като опция на цигарите.

Докладът на Евробарометър, който събира мненията на 28 228 души от 27 страни от Европейския съюз и Обединеното кралство, показва, че броят на пушачите в Европейски Съюз и изключително във Англия е намалял доста, защото хората са минали на електронни цигари.

Констатациите на Евробарометър поддържат изследването на Агенцията по публично здраве на Англия - Public Health England, че електронните цигари са към 95% по-малко нездравословни от горимите и че са помогнали на 50 000 пушачи в Англия да откажат цигарите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР