Произведена в САЩ система за противодействие на ракетни атаки Пейтриът“,

...
Произведена в САЩ система за противодействие на ракетни атаки Пейтриът“,
Коментари Харесай

Руските удари в Украйна са повредили предоставената от САЩ система „Пейтриът“

Произведена в Съединени американски щати система за противопоставяне на ракетни офанзиви „ Пейтриът “, която се употребява от Украйна, евентуално е потърпевша от съветски удар, обявиха двама  представители на Съединени американски щати, допълвайки, че не наподобява да е била унищожена, съобщи Ройтерс.

Системата „ Пейтриът “ е една от комплицираните системи за противовъздушна защита, доставена от Запада, с цел да помогне на Украйна да отблъсне съветските въздушни удари, ориентирана против обекти от сериозната инфраструктура на Украйна,  енергийни уреди и други.

Киев заяви, че противовъздушната защита е прихванала шест хиперзвукови ракети „ Кинжал “, за които Русия твърди, че могат да преодолеят всички съществуващи системи за противовъздушна защита. Те са били измежду 18 ракети от друг вид, изстреляни против града. Руското министерство на защитата съобщи, че е унищожило издигната от Съединени американски щати система за противоракетна защита „ Пейтриът ” със своите ракети „ Кинжал “ при нанесен през нощта удар в Украйна.

Пентагонът към този момент не е дал коментар. 

Ако изказванията на Украйна са правилни, Москва ще се усеща разочарована, че най-хубавите оръжия от нейния ракетен флот могат да бъдат прихванати, разяснява Би Би Си.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР