Потиснатите емоции могат да представляват сериозна заплаха за нашето психическо

...
Потиснатите емоции могат да представляват сериозна заплаха за нашето психическо
Коментари Харесай

Как да освободим потиснати емоции

Потиснатите страсти могат да съставляват сериозна опасност за нашето психическо и физическо здраве.

Тези страсти, които постоянно се пренебрегват или заобикалят, могат да доведат до продължителен стрес, тревога, меланхолия и даже физически болести.

Освобождаването на потиснати страсти е значим развой, който може да усъвършенства качеството на живота ни и да ни помогне да реализираме прочувствено благоденствие.

Как да се освободим от потиснатите страсти?

Разпознаване и приемане на страстите

Първата стъпка към освобождение на потиснати страсти е да ги разпознаем и приемем. Много хора потискат страстите си, тъй като ги считат за нежелани или неприемливи. Вместо да ги потискаме, е значимо да ги приемем като част от нашето прочувствено прекарване. Това включва да бъдем почтени със себе си и да признаем, че изпитваме тези страсти. Емоциите са естествена реакция на нашите прекарвания и са значими сигнали за нашето психическо и физическо положение. Приемането на страстите без съдене е първата стъпка към тяхното освобождение.

Творческо изложение

 Как да освободим потиснати страсти

Творческото изложение е мощен инструмент за освобождение на потиснати страсти. Музиката, рисуването, писането и други форми на изкуство могат да ни оказват помощ да изразим възприятията си по метод, който думите не могат. Когато сътворяваме нещо, ние трансформираме нашите страсти в креативна сила. Това може да бъде извънредно освобождаващо и лечебно. Например, писането на дневник може да ни помогне да разберем и изразим нашите страсти. Също по този начин рисуването или основаването на музика може да ни помогне да изразим страсти, които другояче бихме потиснали.

Медитация и релаксация освобождават потиснати страсти

 Как да освободим потиснати страсти

Медитацията и релаксацията са значими способи за освобождение на потиснати страсти. Чрез медитация можем да се свържем по-дълбоко с нашите вътрешни усеща и да ги приемем без съдене. Практиките на фокус и дълбока релаксация могат да оказват помощ за понижаване на напрежението и напрежението. Дихателните извършения могат да успокоят мозъка и тялото и да ни оказват помощ да се свържем с нашите страсти. Когато медитираме, ние ставаме по-съзнателни за нашите мисли и усеща и можем да ги приемем и освободим по-лесно.

Комуникация и шерване против потиснати страсти

 Как да освободим потиснати страсти

Комуникацията и шерването на нашите страсти с други хора може да бъде извънредно освобождаващо. Когато споделяме нашите усеща с доверени другари, семейство или терапевт, ние ги трансформираме в нещо общо и споделено. Това ни оказва помощ да се усещаме по-разбрани и подкрепени и да се освободим от бремето на самото себе си. Говоренето за нашите усеща може да понижи тяхното въздействие и да ни помогне да ги приемем и освободим по-лесно. Също по този начин слушането на опита и препоръките на другите може да ни помогне да забележим нашите страсти от друга вероятност.

Физическа интензивност против потиснати страсти

Физическата интензивност е различен мощен способ за освобождение на потиснати страсти. Упражненията, като бягане, йога или даже разходка, могат да оказват помощ за понижаване на напрежението и освобождение на ендорфини, които усъвършенстват настроението. Физическата интензивност оказва помощ на тялото да освободи насъбраното напрежение и да се почувства по-спокойно и уравновесено. Спортът и физическата интензивност могат да бъдат изключително потребни, тъй като те освен освобождават потиснати страсти, само че и усъвършенстват общото здравословно положение.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР