Продължават руските ракетни атаки срещу различни райони на Украйна. Вчера

...
Продължават руските ракетни атаки срещу различни райони на Украйна. Вчера
Коментари Харесай

Руските акатаки в Украйна продължават


Продължават съветските ракетни офанзиви против разнообразни региони на Украйна. Вчера се навършиха шест месеца от началото на нашествието на Русия в страната, оповестява БНР.

През нощта съветските сили са нанесли ракетни удари по региона на Киев, заяви в Телеграм началникът на Киевската регионална военна администрация Алексий Кулеба. 

Няма жертви и ранени измежду цивилните, нито опустошения на жилищни здания или инфраструктура. 

Украински медии оповестяват и за гърмежи в региона на Антоновския мост на река Днепър край окупирания от Русия Херсон, и за избухнал по-късно пожар.

Сутринта Русия е обстрелвала и Славянск, в Донецка област. Кметът на града Вадим Лях разгласи във Facebook, че са потърпевши многоетажни здания, само че няма жертви.

Съединени американски щати, Англия и Германия оповестиха нови помощи 

Редица страни не престават да изпращат помощ на Украйна. 

Американският президент Джо Байдън разгласи още 3 милиарда $ помощ за Киев. 54 милиона паунда за оръжия дава и Англия, а Германия - още 500 милиона евро.

След телефонен диалог сред президентите Джо Байдън и Володимир Зеленски, Вашингтон още веднъж подкани Москва, чиито войски окупират Запорожката централа, да одобри основаване на демилитаризирана зона в региона.

Зеленски съобщи, че двамата с Байдън са имали " превъзходен диалог " за " идващите стъпки на Украйна към успеха ". Украинските войски са траяли ударите по два моста на долното течение на Днепър, по които се доставят съветските войски на десния бряг на реката.

На собствен ред, съветската войска е траяла обстрела по Николаев, Никопол, Днипро и Харков, както и в северните покрайнини на Киев. 25 са цивилните жертви на снощната бомбардировка на железопътна гара в град Чаплине, западно от Донецк.

На фона на изказванията на украински и западни представители за десетки хиляди убити и ранени съветски бойци в Украйна, президентът на Русия Владимир Путин подписа през днешния ден декрет за увеличение на числеността на въоръжените сили. От 1 януари идната година тя би трябвало да надвиши 2 милиона души, в това число 1 150 000 военнослужещи - с близо 140 хиляди повече, в сравнение с планува настоящето законодателство.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР