Няма да участваме в конфликта в Украйна. Няма да изпращаме

...
Няма да участваме в конфликта в Украйна. Няма да изпращаме
Коментари Харесай

Столтенберг: Няма да изпращаме натовски бойни единици в Украйна, но трябва да помислим дали да не вдигнем някои ограничения

Няма да участваме в спора в Украйна. Няма да изпращаме натовски бойни единици в Украйна. Работим за по-ускореното военно образование на военни отвън Украйна, само че и за това по какъв начин да доставяме по-бързо оръжия на страната. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на пролетното съвещание на Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира в София, съобщи кореспондент на " Фокус "

Генералният секретар на НАТО дава отговор на въпросите на делегатите, присъстващи на съвещанието. 

" Настъпи моментът да помислим дали не е добре да вдигнем някои от рестриктивните мерки, които сме наложили (бел. от ред. - на Украйна). Сега виждаме, че бойните дейности и границата в Харков са почти на едно и също място. Украинците не могат да поразяват военни цели на съветска територия. Това значи, че на тях им е по-трудно да се пазят. Те са атакувани от съветска територия с артилерия и ракети, само че не могат да отговорят, тъй като имат рестрикции, които да съблюдават ", изясни Столтенберг.

По думите му опцията Украйна да нападна стратегически военни цели, намиращи се на територията на Руската федерация, е нейно право. 

" Това е право на самоотбрана. Руската инвазия на Украйна е експанзия. Тя има право да се пази. Това е част от интернационалното право. Правото на самоотбрана дава опция да атакуваш военни цели, които са на територията на Русия ", изясни Столтенберг.

Той акцентира, че може би е пристигнало времето, в което съдружниците да помислят за повдигането на всички ограничавания във връзка с Украйна и оръжията, които тя употребява: " Някои съдружници подвигнаха рестрикциите, за да  може украинците да се пазят по-добре и мисля, че е пристигнало времето да вдигнем всички ограничавания ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР