Природонаучен музейул. Константин Фотинов N300 коментара за Природонаучен музейОбразователната програма

...
Природонаучен музейул. Константин Фотинов N300 коментара за Природонаучен музейОбразователната програма
Коментари Харесай

В Природонаучния музей разказват за отровните змии у нас

Природонаучен музейул. " Константин Фотинов " N30

0 коментара за Природонаучен музей Образователната стратегия на РИМ-Бургас продължава тази събота, 27 октомври, с лекцията " Отровните змии в България ". Автор е уредникът-биолог Божана Рибарова.

Популярен факт е, че в България множеството представители на змиите не са отровни. Предмет на лекторията са точно дребното отровни типове, които можем да срещнем измежду природата и то единствено през топлите месеци на годината. Два от типовете - степна усойница и аспида, даже се считат към този момент за изчезнали от територията на страната и не са установявани в продължение на доста години. Биолозите акцентират, че змията не би нападнала човек, в случай че не бъде раздразнена, и поучават при среща с тези създания просто те да бъдат подминати. Добре е при разходка измежду природата хората да носят подобаващи обувки и чорапи, а също по този начин да се внимава да не се настъпи влечугото инцидентно, до момента в който се припича  на слънце.

Лекциите в актуализирания Природонаучен музей в Бургас (ул. К. Фотинов 30) са всяка събота от 11.30 часа. Входната такса е преференциална - за възрастни 2 лева, а за учащи и пенсионери – 1 лева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР