Приоритетите на Демократична България са известни още от предизборната кампания

...
Приоритетите на Демократична България са известни още от предизборната кампания
Коментари Харесай

ДБ изобрети коалиция Гешев, кои партии влизат в нея

Приоритетите на " Демократична България " са известни още от предизборната акция и те са конкурентоспособност на българската стопанска система, правосъдна промяна, успеваемост и самостоятелност на регулаторите, и ефикасна администрация. " Такива цели би трябвало да съберат поддръжка в пленарна зала, само че дяволът е в детайлите - дали чисто декларационно ще съберат поддръжка или в границите на съответни законопроекти. " Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от Демократична България Владислав Панев.

Той уточни като образец вчерашното гласоподаване в Народно събрание на закона за КПКОНПИ, при което " обединението Гешев " по думите му на процедура торпилирала измененията, като даде прекомерно дълъг период за оферти сред първо и второ четене, което значи, че в случай че няма държавно управление в този парламент, този закон няма да мине ". Панев посочи, че " обединението Гешев " са всички партии в Народното събрание без Демократична България и " Продължаваме промяната ".
-->
" Трябва да се опита с втория мандат, тъй като явно по-късно ще имаме два-три месеца празен ход сред двата Народното събрание, в които нищо няма да се случи като законодателна активност ", сподели още Владислав Панев.

Той напомни, че неналичието на парламент ще бъде проблем и за приемането на бюджет за идната година, и за приемането на законите по Плана за възобновяване и развиване, които ще дадат опция за промени в страната, тъй че България да излезе по-силна от рецесиите, в които се намира целият свят.

Според Панев предлаганата от " Продължаваме промяната " програмна декларация ще очертае какво желаеме да се случи в България през идващите месеци до една година, тъй като в случай че нямаме обединяване към това, то тогава няма смисъл от втори мандат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР