Следващата Giulia на Alfa ще има мощност до 1000 конски

...
Следващата Giulia на Alfa ще има мощност до 1000 конски
Коментари Харесай

Всичко, което знаем за следващата Alfa Romeo Giulia

Следващата Giulia на Alfa ще има мощ до 1000 конски сили с ДВГ и електрически елементи.

Когато преди няколко години Peugeot Group се сля с Fiat Chrysler, конгломератът даде на своята сбирка от над дузина марки 10 години, с цел да пусне нови артикули, с които да потвърди своята стойност. Alfa Romeo е една от тези марки и компанията към този момент е в развой на преструктуриране на гамата си за идващото десетилетие.

Визуализациите и анализът са дело на Motor1.

Следващото потомство модели на Alfa Romeo ще започва с нов седан Giulia от последващо потомство. Все още ни разделят две години от появяването му. 

Новата Giulia ще се движи върху огромната платформа Stellantis STLA. Тя е в основата на редица коли, в това число новия Dodge Charger. Alfa разкри някои данни за мощността. Подробности за задвижването остават мистерия. И към момента не знаем по какъв начин тъкмо ще наподобява – макар че имаме догатки. Докато дебютира, това е всичко, което знаем за идващото потомство на Alfa Romeo Giulia.

Как ще наподобява?

Най-новата Alfa Romeo Giulia влезе в продажба за моделната 2016 година и съставлява типичен седан със секси снага. Но Alfa може да се откаже от обичайния дизайн с три размера в интерес на нещо по-функционално. Представители на компанията намекнаха, че тя може да схване контур на фастбек, сходен на новото Peugeot 408. Но ние въпреки всичко чакаме да бъде нещо по-близко до обичайния седан вид фастбек.

Новата Giulia ще споделя платформата си със идващото потомство Dodge Charger. Гъвкавата архитектура под нея разрешава на Alfa да сътвори нещо неповторимо. Тя може да трансформира дължината, междуосието, широчината и височината в допълнение към детайлите на каросерията и може да побира редица задвижвания с вътрешно горене и електрифицирани елементи.

Главният изпълнителен шеф на Alfa Romeo Жан-Филип Импарато даде високо мнение за новия дизайн още през март, като сподели:

„ Това, което проектирахме, е бомба. Не бихме могли да завършваме стайлинга на този автомобил, без да сме безусловно влюбени в него. И в този момент сме! “

Направихме визуализация (по-горе) на това, което си представяме, че може да наподобява новата Alfa Romeo Giulia. Тя би трябвало да резервира емблематичната за компанията триъгълна решетка, само че с по-агресивни елементи като по-голяма долна решетка и по-тънки фарове. Задната част ще бъде огромна извивка от настоящия модел, с триъгълни задни светлини във всеки ъгъл и светлинна лента по цялата широчина, съобразена с дизайна с пет порти.

Но това са единствено визуализации. Няма да разберем по какъв начин наподобява новата Giulia, до момента в който не дебютира публично.

Какво се крие под капака?

В редица ранни отчети се посочваше, че новата Alfa Romeo Giulia ще бъде единствено електрическа. Но защото доста компании отдръпват тактиката си за електрически автомобили, сходно на Charger, Alfa ще предлага идващото потомство Giulia с бензинов и електрически мотор. Главният изпълнителен шеф даде по-ясна информация за това по какъв начин биха могли да наподобяват бъдещите задвижващи елементи.

Конкретно при EV версията ще се появят редица равнища на съоръжение и варианти за осъществяване. Базовата версия ще разполага с 345 конски сили, а междинното равнище Veloce – със 790 конски сили. Върхът на гамата ще бъде Quadrifoglio с 1000 конски сили, което е голям скок по отношение на сегашния автомобил с 505 к.с. и неговия V6 мотор с две турбини.

Не знаем какъв мотор ще задвижва версията с вътрешно горене. Един от разновидностите може да бъде 3,0-литровият редови шестцилиндров Hurricane на марката с двойно турбопълнене. Той развива 420 или 550 к.с. в новия Dodge Charger, които елементарно биха могли да се вметнат в гамата на Giulia. Въпреки това хибридизацията може да не е на дневен ред.

Колко бърза ще бъде тя?

Кратък отговор: Достатъчно. Най-бързият Dodge Charger Daytona, версията BEV, развива 670 к.с. и може да доближи 96 км/ч за 3,3 секунди. Настоящата Джулия стига до такава степен за 3,8 секунди – само че новата версия би трябвало да е още по-бърза.

Новата Giulia може да има спринт за ниско до приблизително равнище от четири секунди в базовата версия и по-близо до три секунди при модела Veloce. Моделът Quadrofoglio може да бъде бърз като суперавтомобил и да форсира до 96 км/ч за по-малко от 3 секунди.

Кога ще дебютира?

Alfa Romeo към момента не е разпратила картички с надпис „ Запазете датата “, само че новата Giulia евентуално ще се появи на пазара по някое време през идната година. Тя обаче няма да бъде пусната в продажба преди 2026 година, тъй че към момента ни разделят две години от появяването на нов модел на Alfa на пътя.

Колко ще коства?

Все още е прекомерно рано да се каже какъв брой ще коства идващото потомство на Giulia. Цената на Giulia за 2024 година стартира от 44 935 $ (цената включва и таксата от 1 595 $ за пренасочване), а Quadrifoglio ще коства 83 000 $. Нейният заместител би трябвало да коства същото, в случай че не и повече, изключително версията BEV. Стартова цена от към 50 000 $ не би ни изненадала, а чакаме Quadrifoglio да се приближи от ден на ден до границата от 100 000 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР