Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че се водят интензивни

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че се водят интензивни
Коментари Харесай

Зеленски: Интензивни боеве по цялата фронтова линия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че се водят интензивни боеве по цялата фронтова линия, съобщи Франс прес. 

Това известие той направи в  социалните мрежи, откакто беше осведомен за обстановката на бойното поле от командващия въоръжените сили.

" Обсъдихме отбранителните дейности и средствата за усилване на нашите позиции в Харковска област ", съобщи Зеленски.

Украйна изпраща подкрепления в тази област и дава отговор на съветската офанзива там с артилерия и дронове, добави украинският президентът.



Той също по този начин съобщи, че Украйна ще отговори на новото съветско предизвикателство със мощ и прикани западните страни да окажат спомагателна военна помощ на Киев.

" По нашата национална граница и нашата фронтова линия ние ще унищожим непроменяемо окупатора по подобен метод, че да попречим на офанзивните планове на Русия ", съобщи Зеленски. " Важно е нашите сътрудници да поддържат нашите военни, като им дават военни материали навреме ", добави той.

По-рано довечера Съединени американски щати оповестиха разпределяне на нова военна помощ за Украйна в размер на към 400 милиона $, напомня ДПА.

Русия стартира през днешния ден огромна сухопътна атака в североизточната част на Украйна, напомня " Франс прес ".

Във Вашингтон представителят на Белия дом Джон Кърби съобщи, че съветската атака в Североизточна Украйна ще се ускори сигурно в идните седмици и в нея ще бъдат ангажирани повече военни, само че това няма да докара до обилни пробиви за Русия, съобщи " Франс прес ". Според представителя Русия ще се опита да откри буферна зона около границата.

Кърби съобщи, Съединени американски щати имат доверие в украинските сили и работят неуморно, с цел да им доставят оръжията, от които те имат потребност, с цел да се пазят от тези офанзиви.



По-рано през днешния ден шефът на Харковска област заяви, че съветски диверсионни групи са се пробвали да обхванат през границата в Харковска област, съобщи Ройтерс. Това е станало на фона на засилен обстрел на град Вовчанск.

Руските опити са били отблъснати и украинските сили „ решително задържат позициите си и не са изгубили нито един метър “, написа Олег Синегубов в платформата „ Телеграм “. Ръководителят на Харковската регионална военна администрация съобщи, че Русия няма ресурсите, с цел да напредне към град Харков, и назова дейностите на границата " провокация ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР