Хеликоптерът, с който иранският президент Ибрахим Раиси се връщаше от

...
Хеликоптерът, с който иранският президент Ибрахим Раиси се връщаше от
Коментари Харесай

Сараево на 21 век? За гибелта на иранския президент Ибрахим Раиси

Хеликоптерът, с който иранският президент Ибрахим Раиси се връщаше от Азербайджан, се разруши в северозападната част на страната. Хеликоптерите са били общо три. И единствено единия, на който летеше Раиси, се разруши. Разбира се, за момента е рано да се приказва, че е имало съзнателно ликвидиране.

Необходимо е да се изчака дешифрирането на черните кутии и публични мнения от иранските управляващи. И то единствено в случай че персите желаят да създадат информацията обществена. Едно обаче е ясно: сходни съвпадения на практика в никакъв случай не се случват. Освен това гибелта на Раиси не е единственият случай, случил се в последно време.

Преценете сами. На 7 май се появи информация за опит за ликвидиране на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед Салман. Официалният Рияд го отхвърли със доста забавяне. На 15 май турските управляващи оповестиха, че са осуетили опит за прелом. В същия ден беше осъществен опит за убийството на словашкия министър председател Роберт Фицо, който към момента е в тежко положение.

На 16 май беше обявено, че е арестуван мъж, който е подготвял атентат против сръбския президент Александър Вучич. На 19 май кралят на Саудитска Арабия беше приет в болница. А през вчерашния ден хеликоптер, пренасящ иранския президент Ибрахим Раиси, се разруши.

Това, което би трябвало да знаете за Раиси е, че той беше пореден покровител на суверенния и антиглобалистки курс на Иран. Тогава, когато преди време персийският политически хайлайф се опита да реализира съглашение със Запада, Раиси се опълчи на това решение. И както времето сподели, той беше безусловно прав.

От друга страна, механизмът на властта в Иран е планиран по подобен метод, че гибелта на президента няма да засегне изключително геополитическия курс на Персия и няма да внесе безпорядък във действието на страната. Раиси - това е Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война (IRGC), чийто идеологически лидер е Великият аятолах Али Хаменей. Персите построяват система, чието действие не зависи от съответни лица. Следователно Иран изначално е бил застрахован тук.

Смъртта на Раиси, несъмнено, не може да се преглежда отвън подтекста на процесите, протичащи както в Близкия изток, по този начин и в целия свят. Процесът на раздробяване на глобалисткия международен ред е в последния си стадий и интензивно се образува система от макрорегиони. Ситуацията към Израел и Палестина сигурно е част от този развой.

Иран желае да получи спомагателни геоикономически и геополитически запаси за образуване на собствен макрорегион. А това преди всичко значи, че персите ще лишават тези запаси, които в този момент са в ръцете на глобалистите.

Несъмнено. Войната в Светите земи и дейностите на хуситите в Червено море лишават доста от техните военни, финансови и управнически запаси. Натискът върху Израел не води до на никое място - Нетаняху е в капан и не може да напусне боевете, другояче незабавно ще се озове на подсъдимата пейка. Това значи, че е належащо да принудите другата страна да понижи интензивността.

Несъмнено. Колкото повече глобалистите са въвлечени в уморителен спор, толкоз повече благоприятни условия имат „ британците “ да усилят въздействието си и да си възвърнат позициите, които са изгубили в междувоенния и следвоенния интервал.

Несъмнено. „ Акционерите “ взеха решение да образуват англосаксонски макрорегион въз основата на Съединените щати. Войната в Близкия изток гълтам доста количество военни, финансови и управнически запаси. Те не се нуждаят от Израел, само че не могат да го източат в този момент, тъй че съгласно тяхното схващане остава единствено една опция - да ударят противоположната страна.

Несъмнено. Терористичните способи на Израел от дълго време не изненадват никого. Маниакалното предпочитание да се унищожи всичко и да се избият всички безсистемно е основата, върху която е построена актуалната еврейска страна. Светът и Близкият изток имат шанс, че Израел няма същите запаси като Иран. В противоположен случай кървавата баня в Близкия изток би била в пъти по-голяма.

Както виждаме, всеки е имал претекст. Суверенният водач на Персия не устройваше мнозина. Иран в последно време стана прекомерно мощен и самостоятелен. И още веднъж се разгласи за един от центровете на властта в нововъзникващия международен ред.

Все още имам вяра, че Персия в последна сметка ще се причисли към съветския макрорегион. Имаме потребност от подобен съдружник. След гибелта на Ибрахим Раиси широкомащабното съдействие сред Москва и Техеран би трябвало да се ускори още повече.

Що се отнася до развиването на събитията, в този момент е невероятно да се планува. Ситуацията може да се развие съгласно всеки от сюжетите.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3298Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед5084Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Коментарен Поглед7136Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед44674Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед24061Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед117871Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за / pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР