Руските атаки вероятно се стремят да създадат котел и да

...
Руските атаки вероятно се стремят да създадат котел и да
Коментари Харесай

Британското разузнаване разкри целта на Русия в Украйна

Руските офанзиви евентуално се стремят да основат „ казан ” и да разделят украинските сили в Донецк.

Това разгласи английското военно разузнаване в X.



Въпреки че Русия отвори нов фронт в североизточната украинска област Харков, съветските офанзиви не престават да са интензивни в източната част Украйна.

Руските сили не престават оперативното си концентриране върху направлението северозападно от Авдеевка с офанзиви на необятен фронт от двете страни на автомагистрала Е50, регистрира английското военно разузнаване.

Армията на Русия наподобява е постигнала серия от дребни тактически победи през последните 72 часа, въпреки и евентуално на висока цена, разясняват от английското военно разузнаване.



Магистрала E50 съставлява главната информационна линия сред следения от Русия Донецк и следения от Украйна град Покровск, който се намира на към 30 км от актуалната фронтова линия, само че съгласно английското военно разузнаване, е съветска оперативна цел.

На север от Бахмут, в покрайнините на град Сиверск, украинските сили оповестяват за тежки конфликти с съветската войска през миналите дни, с офанзиви против украински позиции в Билохоривка, Веркнокамянске и Роздоливка.

Териториалните придобивки на Русия в региона обаче остават мощно лимитирана, прибавят от английското военно разузнаване.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 21 May 2024.

Find out more about Defence Intelligence's use of language:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР