Този път Мета наистина ще вземе снимките и постовете ви.

...
Този път Мета наистина ще вземе снимките и постовете ви.
Коментари Харесай

Този път „Мета” наистина ще вземе снимките и постовете ви

Този път „ Мета ” в действителност ще вземе фотосите и постовете ви. Това оповестиха от самата компания, притежател на Facebook, Инстаграм и Уатсап, като задачата е образование на модели с изкуствен интелект.

Facebook трансформира политиката си за персоналните данни от 26 юни по отношение на новия план.

От „ Мета ” признават, че е належащо огромно количество данни, с цел да се обучат езикови модели с изкуствен интелект.

За задачата компанията ще употребява информация, която е обществено налична онлайн и лицензирана, само че също и такава, споделена в нейните обществени мрежи и приложения. Това може да включва и персонална информация, и изображения, в това число и на трети лица, които не са консуматори на Facebook, Инстаграм или Уатсап, в случай че те бъдат споделени в изявления в някоя от платформите.

Според „ Мета ” тези данни няма да бъдат свързвани съответно с сметки на консуматори.



Освен това от компанията са безапелационни, че няма да употребяват наличието на персоналните известия на потребителите с другари и семейство, с цел да образоват моделите си с изкуствен интелект.

От „ Мета ” дават обещание да пазят неприкосновеността на персоналния живот на хората и акцентират, че имат „ екипи, отдадени на тази работа ”.

Данните за образование ще бъдат съхранявани толкоз дълго, колкото компанията се нуждае от тях за всеки обособен случай, с цел да подсигурява, че моделът с изкуствен интелект работи по подобаващ метод.

Потребителите имат права, свързани с метода, по който информацията им се употребява от „ Мета ”. Това включва право на несъгласие данните да бъдат споделяни и употребявани за обучаване на модели с изкуствен интелект, както и опцията за изпращане на поръчки, свързани с персонална информация, която е използвана за задачата.



Според компанията може да се наложи да влезете в профила си, с цел да видите подобаващите формуляри за вашия район.

„ Мета ” акцентира, че ще съблюдава регулациите на Европейския съюз за отбрана на персоналните данни.

От компанията оповестяват, че ще създадат моделите с изкуствен интелект „ налични посредством отворена платформа, с цел да поддържат откриватели, разработчици и други ”

Планира се новата технология също по този начин да оказва помощ на потребителите на обществената мрежа с разнообразни функционалности, „ от даването на отговори в действително време на чат, до това да разрешава на хората да провеждат и възнамеряват идната си почивка, или просто да им даде повече способи да изразят себе си ”.



Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР