България не трябва да кляка пред натиска на Скопие. Това

...
България не трябва да кляка пред натиска на Скопие. Това
Коментари Харесай

Всички кандидати за евродепутати: България не трябва да кляка пред натиска на Скопие

България не би трябвало да кляка пред натиска на Скопие. Това бе общото мнение на всички претенденти за депутати, които участваха в дебата по " Панорама " по Българска национална телевизия довечера. В него участваха Илхан Кючюк от Движение за права и свободи, Андрей Новаков от ГЕРБ, Даниел Лорер от ППДБ, Петър Волгин от " Възраждане ", проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия, Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ и Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация.

Напрежението по деликатната тематика мазета, откакто Даниел Лорер стартира да се бие в гърдите, че по време на ръководството на държавното управление на Кирил Петков е реализирана отбрана на българите на Северна Македония.

Мигновено представителят Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки реагира като жилнат.

„ Не са предпазени никакви права “, отсече той.

То не пристигна ли от президента Радев, попита водещият Бойко Василев. Този въпрос бе подминат от гостите.

„ Това не е предложение на Петков, а европейско. Политиката на вашата партия по отношение на Северна Македония беше срам. Не е персонално, само че е реалност “, съобщи изрично Джамбазки.

" Пътят на нашата съседка към Европейски Съюз минава през София. Не може ние да ги назоваваме братя, а от другата страна да чуваме, че сме фашисти ", сподели Андрей Новаков.

" Ние няма по какъв начин да забравим арогантния език на господин Мицкоски. Той не помни, че Северна Македония е претендент за член на Европейски Съюз. Достойна България означава към нас да се държат като към сътрудници, а не като претенденти. Но, с цел да се случи това, зависи от достолепието на нашите политици, които ни представляват в Европа ", изясни проф. Румен Гечев.

В следствие Петър Волгин спечелва от успеха на ВМРО-ДПМНЕ в Северна Македония.

Това възпламени още веднъж фитила на Джамбазки и той упрекна каднидата за евродепутат на „ Възраждане “, че се кланя на Кремъл и Сърбия с тази победа в изборите в Северна Македония.

Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ сподели, че вижда групата на партията си при
Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация. Това възмути Илхан Кючук от Движение за права и свободи и Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация. Те изрично обявиха, кой къде ще бъде се взема решение след привършване на изборите.

Висок звук провокира още едно изявление на Петър Волгин от " Възраждане ".

" България е поробена држава. Спускат ни се решения от някой треторазреден служител. Не просто България е безлична, самият Европейски Съюз е подобен. Ние имаме потребност да освободим Европа от Европейски Съюз ", сподели той.

" Винаги съм гледал едни такива с огромни хрумвания, а след това отново се трансформират в толкоз послушни ", отговори Илхан Кючук от Движение за права и свободи.

" На форумите на ПЕС никой не може да ми подрежда какво да споделям. Ето това е моят опит ", скочи и проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

" Българският интерес не включва разграждане на Европейски Съюз. Това е рисково ", отвърна Даниел Лорер от ППДБ.

" Няма да ви поддържа, тъй като моята столица е София, а не Москва ", хвърли ръкавицита Ангел Джамбазки против Волгин.

Водещият се опита да тормози Петър Волгин с въпроса дали не е бил в спор на ползи, когато е работил като журнолист в БНР и е бил претендент за евродепутат от " Възраждане ".

Журналистът посочи, че при започване на предишния месец е получил покана от варненската конструкция на партията.

" Има огромен набор от политици, които са се заели да унищожат свободата на словото. " Възраждане " е в положение да се трансформира в център на хора, които не са прислужници. Защото това, което съм гледал до момента, евродепутатите са едни найобикновени натискачи на копчета ", сподели Волгин.

Андрей Новаков от ГЕРБ внесе равновесие в телевизионното студио. " Работим да върнем престижа на българските политици. Бяхме привикнали да виждаме българския министър председател до немския канцлер, договарянията да се водят във Варна. Това се изгуби ", сподели той.

 

" Ние от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили имаме задача да върнем България на масата. Когато не си на масата, нормално си в менюто. Ще работим, с цел да върнем престижа на България ", съобщи още Новаков.

Той посочи, че евродепутатите от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили ще работят европейските институции да повярват в България.

" Мария Габриел е с нас. Беше на откриването на предизборната акция, взе участие в политическия развой. Тя е част от ГЕРБ, част от политическия развой, част от нашия екип, който се занимава с интернационална политика, уточни Новаков в отговор на въпрос за какво Мария Габриел не е част от евролистата ", уточни Новаков.

Той разяснява и продължаващата война в Украйна и ролята на Европа.

" Европейска комисия нямаше комисар по защита, нямаше европейска войска - какъв брой ни оказа помощ. Паднаха ли ракети в Полша? Паднаха. Изплуваха ли мини в Черно море? Изплуваха. Какво още би трябвало да стане, с цел да се провиснал повече пари за защита? Европа би трябвало да построи личен защитителен контингент ", разяснява Новаков.

" Ние ще се борим да не ни постановат агитация, която не е наша. Да не ни натрапват дали има двама бащи или има 40 пола. В името на това да нямаме началници в Брюксел. Началник може да бъде единствено българският поданик ", сподели Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация.

" Достойна България в кротичък и мощен Европейски Съюз. При министър председател социалист България подаде молба за участие и отново при министър председател социалист станахме член на Европейски Съюз. Много значимо е да се вземат решения в Брюксел, които са експерти ", посочи проф. Румен Гечев.

Той отхвърли Българска социалистическа партия да се е отказала от своите евродепутати.

" Имаше евродепутати, които не се вясноха в българския парламент. Решили са очевидно, че доверието, което им е оказано, не значи нищо ", изясни проф. Гечев.

" Моето предопределение е просто - желаеме мощна България в мощна Европа. Какво е то. България с огромни приходи. Европа да е мощна да пази своите ползи и пред Съединени американски щати, и пред Китай ", изясни Даниел Лорер от ППДБ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР