Арина Сабаленка започна кампанията си в Рим по не особено

...
Арина Сабаленка започна кампанията си в Рим по не особено
Коментари Харесай

Разочарванието от Мадрид е преодоляно: Сабаленка навакса сет пасив и избегна изненда срещу квалификантка

Арина Сабаленка стартира акцията си в Рим по не изключително безапелационен метод. Белорускинята загуби сет против международната номер 109, Кейт Волинец, но в последна сметка се поздрави с триумфа в шампионата във " Вечния град " с 4:6 6:3 6:2 и по този начин се класира за третия кръг на конкуренцията, където ще срещне Даяна Ястремска.

Началото на първия сет бе предстоящо за фаворитката в дуела, която въпреки да бе изгубила гейм от началния си удар, съумя да завоюва два следващи пробива и изглеждаше изцяло подготвена да завоюва безпроблемно частта. След петия гейм обаче неточностите на някогашната номер 1 започваха да оказват своя резултат, което разреши на аутсайдерката освен да навакса изоставането си, само че даже и да обърне играта в своя изгода. Така, Волинец сензационно поведе с 6:4 и бе на единствено един сет от най-голямата победа в кариерата си.

Вторият сет стартира по сходен на предната част метод. Сабаленка още веднъж пое контрола в своите ръце и макар смелата игра на американката, то белорускинята не изглеждаше подготвена да претърпи проваляне на международната номер 109 и стабилизира играта си. Това ѝ разреши да изравни резултата в сетовете с резултат 6:3.

Силната втора част разреши на международната номер 2 да покаже най-хубавото от себе си. Напълно преобразена, Сабаленка не остави късмет на съперничката ѝ, която изглеждаше безпомощна спрямо мощните удари, който топ тенисистката оферираше. С едвам изгубени 2 гейма, белорускинята узакони триумфа си и стартира акцията си сполучливо.

Finishing Strong
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР