Макар надпреварата в Женева да е само от ниво ATP

...
Макар надпреварата в Женева да е само от ниво ATP
Коментари Харесай

Програмата в Женева: Джокович излиза срещу дебютант в търсене на първи финал през сезона

Макар конкуренцията в Женева да е единствено от равнище ATP 250, то полуфиналните дуели в швейцарския град ще ни предложат мощни страсти. Двамата топ сложени, Новак Джокович и Каспър Рууд, са единствено на една крачка разстояние от това да оформят заключителен конфликт посред им, а техните съперници във финалната четворка ще бъдат Томаш Махач и Флавио Коболи.

Двубоят сред Новак Джокович и Томаш Махач привидно е с ясно изразен любимец, единствено че чехът се намира в сериозен напредък, като напълно неотдавна проби за пръв път в топ 50 и през днешния ден ще дебютира в полуфинален мач на равнище ATP. Звездата на международния номер 44 изгря точно в първата и до момента единствена среща с именития балканец, като тогава той завоюва сет и отстъпи на именития си конкурент с съдбоносен тайбрек.

Каспър Рууд също ще има отсреща конкурент, който се намира във възходяща форма, в лицето на Флавио Коболи. Италианецът e един от най-прогресиращите млади тенисисти и неслучайно е новото лице на швейцарския бранд On, в който Роджър Федерер е основен вложител. Досега първенецът в Барселона в никакъв случай не се е изправял против Коболи, а любопитното е, че 22-годишният състезател също прави дебют във финалната четворка на ATP съревнование.

Програма за петъчните 1/2-финали в Женева (стартират не преди 15:00 часа)

1. Новак Джокович - Томаш Махач

2. Каспър Рууд - Флавио Коболи (не преди 16:30 часа)

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР