Виктория Томова прави един от най-силните си турнири в кариерата,

...
Виктория Томова прави един от най-силните си турнири в кариерата,
Коментари Харесай

Програмата в Рабат: Вики Томова излиза в опит да се класира за дебютния си WTA финал!

Виктория Томова прави един от най-силните си шампионати в кариерата, като доближи до 1/2-финалите на WTA 250 конкуренцията в Рабат без изгубен сет. Вики трябваше да се изправи против намиращата се в серия от 7 следващи победи Берфу Ченгис, както и против две тенисистки, които са по-високо ранкирани от софиянката, а точно Яфан Уанг и Лаура Зигемунд, а треите следващи триумфи разрешиха на Томова да са класира за втория си полуфинал в кариерата на това равнище.

Първата ни ракета при дамите е единствено на една крачка от класирането си за своя дебютен WTA край, а идващото предизвикателство пред най-хубавата ни тенисистка е едно от най-прогресиращите имена в Тура, а точно Пейтън Стърнс (световна номер 81), която през вчерашния ден сътвори същински героизъм, печелейки мача си против Лучия Бронзети, откакто изоставаше с 0:5 и 30:40 в решителния сет. Това ще е втора среща сред Вики и американката, а Стърнс е спечелила единствения дуел посред им, като това се случва в първия кръг на US Оупън през предходната година, а след това американката доближи до 1/8-финалите на шампионата.

При възможна победа на Томова, българката ще се изправи против Камила Рахимова (световна номер 105) или Маяр Шериф (световна номер 66) в борбата за купата в мароканската столица.

Програма за 1/2-финалния петъчен ден в Рабат:

Централен корт (начало: 14:00)

1. Пейтън Стърнс - Виктория Томова 

2. Камила Рахимова - Маяр Шериф 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР