Приближените до Владимир Путин са новите династии, които са начело

...
Приближените до Владимир Путин са новите династии, които са начело
Коментари Харесай

Монд: Децата на Кремъл набират мощ в сянката на Путин

Приближените до Владимир Путин са новите династии , които са отпред на огромни държавни компании и отдели, написа в. " Монд ".

В средата на ноември " Новая газета " разгласява дълга публикация, която наподобява като известие за последното преустрояване в този дребен, затворен свят. Може да се каже за последното " придвижване " на елитните деца до върха.
 Путин дефинира основните задания на спецслужбите на Русия
Путин дефинира основните задания на спецслужбите на Русия

Разузнаването трябвало да обезврежда заплахита за страната

В този лист са включени децата на Михаил Фрадков, някогашен министър-председател, някогашен началник на външното разузнаване и началник на оръжейната компания " Алмаз-Антей ".

42-годишният Пьотър е назначен за ръководител на управителния съвет на " Промсвязбанк ", водеща държавна банка в оръжейния бизне. 39-годишният Павел се причисли към президентската администрация.

Сергей Матвиенко, наследник на ръководителя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко и някогашен губернатор на Санкт Петербург, влезе в бизнес , откакто дълго време работи като вицепрезидент на държавната банка VTB.
 Путин: Ако Русия искаше да токсини Навални, той щеше да е мъртъв
Путин: Ако Русия искаше да токсини Навални, той щеше да е мъртъв

Ако Западът има данни за химическо оръжие да ги даде и Русия ще проверява

Членовете на първия кръг са последвани от към 10 други повече или по-малко известни имена. Официалните отговорности, които децата им извършват, имат едно общо нещо: даже в случай че приказваме за позиции, които допускат власт и отговорност, той постоянно е обвързван с доста добра облага, - отбелязва създателят на обявата Беноа Виткин.

" Първият " путинизъм " се характеризира с подчинението на олигарсите от ерата на Елцин, придвижване, почнало с ареста на Михаил Ходорковски през 2003 година и поглъщането на неговата компания ЮКОС.

На промяна на олигарсите от 90-те години на предишния ХХ в., които бяха помолени да се държат сдържано, бързо пристигнаха нови, чиято съществена отличителна линия беше близостта им с водача: другари от детството, бизнес сътрудници - от кооперацията " Озеро ", основана през 1996 година от група съседи по извънградски вили, в това число Владимир Путин, всички те станаха милиардери - някогашни членове на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), някогашни сътрудници от петербургските години.
 Путин: Надпреварата във въоръжаването стартира с отдръпването на Съединени американски щати от контракти
Путин: Надпреварата във въоръжаването стартира с отдръпването на Съединени американски щати от контракти

Русия към този момент работи върху " противоотрова " на бъдещи хиперзвукови оръжия на други страни

Това придвижване завърши от дълго време и последното олицетворение на путинизма е идването на децата на новите боляри, които да ръководят Русия. За тези, които не желаят да се задоволят с ленив и първокласен живот, опциите са безкрайни, написа в. " Монд ".

" (...) Това е феодализъм ", споделя политологът Фьодор Крашенинников, добър специалист по съветския хайлайф.

" Онези, които са в обкръжението на водача, получават правото да разделят страната. Повечето от тях не търсят публични постове, само че политиката и бизнесът са толкоз преплетени че те са най-влиятелните хора в страната, към които се обръщаме да решаваме проблеми и в този момент такива пълномощия могат да бъдат трансферирани, както се прави от саудитските принцове или " алените принцове " на китайския режим.

Не всички близки до елита следват пътя на бизнеса или политиката, само че съвсем всички възрастни членове на елита имат потомци в стратегическия бранш, обобщават през 2019 година създателите на отчета на Полския институт за интернационалните връзки по тематиката " Кремълските деца ".
 Путин: Хвалещият се с човечност Запад не би трябвало да постанова наказания в пандемия
Путин: Хвалещият се с човечност Запад не би трябвало да постанова наказания в пандемия

Русия не се меси във " великата нация Съединени американски щати ", само че външни лица ще опитат да се месят в Русия

Често откакто приключват учебни заведения или университети на Запад, където преподават правилата на положителното ръководство, те изцяло намират своето място в съветската кланова система и са подготвени да заместят родителите си. За последните може да бъде доста потребно да се разпредели капиталът сред членовете на фамилията, с цел да се заобикалят европейските и американските наказания, ориентирани против тях.

Според Фьодор Крашенининников точно вероятността за възможна промяна на властта в Кремъл през 2024 година изяснява удвоената лакомия на представителите на съветския хайлайф и бързината им в отстояването на позициите си . " Всички те осъзнават, че собствеността им, като се изключи сметки в чужбина, е фиктивна и може да им бъде отнета за момент ", изяснява политологът. " Дори някой от тази ръководеща група да замести сегашния президент, това няма да значи никаква гаранция за сигурност ", счита Фьодор Крашенининников.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР