Президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви пред канцлера на Германия

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви пред канцлера на Германия
Коментари Харесай

Украйна иска подкрепа от Запада за изграждането на мощен флот

Президентът на Украйна Владимир Зеленски разгласи пред канцлера на Германия Ангела Меркел желанието на Киев да построи “мощен флот ”.

Зеленски изясни на Меркел, че разчита на поддръжката на Запада в това отношение.

" Изграждането на украинския черноморски флот е това, от което се нуждаем, с цел да деблокираме Азовския и Черноморския район. Затова взехме решение да създадем флота толкоз мощен, колкото преди 30 години ", сподели президентът в неделя на брифинг след диалози с немския канцлер Ангела Меркел, която е на публично посещаване в Киев.

Според Зеленски, това е изключително належащо, с цел да не може Русия " трансформира Крим в самолетоносач ". В тази връзка той означи смисъла на поддръжката на Запада. " Тук имаме потребност от консолидация на интернационалните сътрудници. В това отношение ние работим, получихме поддръжката на Обединеното кралство и се обърнахме към Съединени американски щати ", сподели Зеленски и добави, че ще организира " значителен диалог " по тази тематика по време на визитата му в Съединени американски щати в края на август.

Освен това Зеленски съобщи, че Киев се е обърнал към Берлин по въпроса за доставките на оръжие, само че „ е получил отвод под една или друга форма “. В същото време, акцентира той, Украйна продължава да работи в тази посока. " Нуждаем се от доста основни неща. Разбираме в какъв проект Германия би трябвало да ни поддържа ", добави украинският водач.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР