Президентът на Руската федерация Владимир Путин обяви началото на нова

...
Президентът на Руската федерация Владимир Путин обяви началото на нова
Коментари Харесай

Украйна призовава международната общност да действа незабавно

" Президентът на Руската федерация Владимир Путин разгласи началото на нова вълна от експанзия против Украйна. " Това съобщи в прессъобщение посолството на Украйна в България.

В позицията на посолството се споделя, че задачата на съветската настъпателна военна интервенция е да унищожи украинската страна и да завземе украинска територия със мощ като откри окупационен надзор.

Руските сили нападат освен военни цели, само че и мирни градове в Крим, Донбас и други елементи на страната.

От посолството дефинират това като акт на война, офанзива против суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, жестоко нарушаване на Устава на Организация на обединените нации и главните правила и правила на интернационалното право.

Украйна е подготвена да отбрани суверенитета си и националната си сигурност.

Украйна приканва интернационалната общественост да работи неотложно. Само обединени и решителни стъпки могат да спрат експанзията на Владимир Путин против Украйна, оповестяват от посолството.

Нашите сътрудници би трябвало неотложно да задействат пакет от нови наказания против Русия. Ние също по този начин призоваваме другарските столици да продължат да укрепват отбранителните качества на нашата страна посредством даване на оръжия и военна техника.

От нашия общ отговор в този момент зависи освен животът и сигурността на украинските жители, само че и от сигурността на жителите на цялата Европа и бъдещето на международния ред, се споделя още в прессъобщението на украинското посолство у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР