Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах за пореден

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах за пореден
Коментари Харесай

Томас Бах: Мисията на олимпийското движение е да върнем спортистите от Русия и Беларус

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах за следващ показа, че централата продължава да работи за допускането на съветски и белоруски спортисти под безпристрастен байрак до присъединяване в интернационалните надпревари.

Бившият фехтовач бе безапелационен, че все още главната задача на МОК е да сплоти света по време на Летните олимпийски игри в Париж следващата година.

" Сега поставяме всички старания, с цел да осъществим задачата на олимпийското придвижване за връщане на съветските и белоруски спортисти на интернационалните надпревари. Ние сме в тясно съдействие с интернационалните федерации, под чиято закрила се организират шампионатите, и се надяваме, че задачата на Олимпийското придвижване може да бъде изпълнено при авансово оповестените условия: спортисти от Русия и Беларус да вземат участие с безпристрастен статут. Така че в действителност можем да обединим света на Олимпийските игри в Париж ", сподели Бах, представен от организация " Синхуа ".

Ръководителят на МОК съобщи още, че само спортните организации би трябвало да могат да вземат решение кои спортисти да позволен до своите съревнования, а не това да се прави от другите държавни управления.

" Знаете за изказванията на разнообразни държавни управления, които желаят да решат кой може и не може да взе участие в олимпийските игри и интернационалните спортни надпревари. Трябва да настояваме тези решения да се вземат от виновните за това спортни организации. Правителствата имат право да изразят своята позиция, само че те също би трябвало да схванат, че всеки протест ще накаже личните им спортисти и ще ги лиши от опцията да се гордеят с триумфа си в олимпийските надпревари ", разяснява Томас Бах.

Припомняме ви, че неотдавна от МОК приканиха страните да не бойкотират Олимпиадата в Париж през 2024-а година, защото в исторически проект " предходните протести не са довели до нищо положително ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР