Община Бургас, Областна управа, ВиК и РИОСВ поеха ангажимент за

...
Община Бургас, Областна управа, ВиК и РИОСВ поеха ангажимент за
Коментари Харесай

Община Бургас, Областна управа, ВиК и РИОСВ заедно в ключови ремонти

Община Бургас, Областна администрация, ВиК и Регионална инспекция за опазване на околната среда поеха ангажимент за синхронизиране на дейностите в основни планове с голямо значение за жителите в разнообразни обитаеми места.

В срещата участваха кметът Димитър Николов, зам.-областният шеф Владимир Крумов, шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Павел Маринов, изпълнителният шеф на ВиК Цветан Мирчев и основният инженер на сдружението Александър Маринов.

Квартал „ Крайморие “ ще се снабди с напълно нова канализация и тръбопровод, които ще бъдат построени от ВиК. До края на юни сдружението ще разгласи публичната поръчка за избор на компания реализатор и ще започва подмяната на тръбите. След приключването на строителните действия Община Бургас ще благоустрои квартала с нови тротоари, озеленяване и настилки.

Нова пречиствателна станция ще бъде построена в Камено. Тя ще поема и отходните води на града, което взема решение дълготраен екологичен проблем със замърсяването на река Айтоска, която се влива в езерото Вая. На срещата бяха набелязани и ограничения за преустановяване на всички нерегламентирани зауствания на отходни води в езерото Вая.

През идващите три месеца ще се прави цялостна замяна на канализацията на улиците „ Пробуда “, „ Георги Шагунов “ и „ Лавале “ в централната градска част на Бургас. След излизането на ВиК Община Бургас ще извърши повсеместен ремонт на уличните настилки и тротоарите. Ще бъде осъществено и в допълнение озеленяване.

Отлична вест има и за жителите на село Димчево. Осигурено е финансирането към ВиК Бургас за построяването на нов тръбопровод там. Дружеството е входирало в Областна администрация документите за издаването на позволение за градеж, има и техническа подготвеност за оповестяването на социална поръчка за избор на реализатор.

Представителите на ВиК поеха ангажимент пред кмета на Бургас, че до два месеца ще бъде напълно възобновена уличната настилка в региона на бензиностанция „ Ром Петрол “ в ж.к. „ Славейков “, за която има десетки тъжби от живеещите там. Димитър Николов изиска и безапелационен ангажимент за качествено възобновяване на настилките в квартал „ Сарафово “ след ВиК поправки, както и в останалите квартали на града.

От сдружението дадоха обещание да засилят темповете на работа по ул. „ Индустриална “ и „ Чаталджа “, до два месеца да приключат, с цел да може Община Бургас да напредне с изцяло благоустройство.

Предстоят строително-монтажни действия на ВиК мрежата по ул. „ Любен Каравелов “, в сектора от ул. „ Уилям Гладстон “ до ул. „ Св. Патриарх Евтимий “, като от през днешния ден се вкарва краткотрайна организация на придвижването на коли в региона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР