Манчестър Юнайтед буквално спаси сезона си в последния възможен миг,

...
Манчестър Юнайтед буквално спаси сезона си в последния възможен миг,
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед може да се озове в Лига на конференциите, вместо в Лига Европа

Манчестър Юнайтед безусловно избави сезона си в последния вероятен момент, откакто победи с ФА Къп и си обезпечи място в евротурнирите, което не съумя да реализира посредством шампионата. Към днешна дата " алените дяволи " би трябвало да играят в Лига Европа, само че е изцяло допустимо 20-кратните първенци на Англия да би трябвало да се трансферират в по-слабия по мощ шампионат, Лига на конференциите.

Причината е правилото на ФИФА за собствеността на повече от един клуб. Компанията на сър Джим Ратклиф INEOS закупи 27.7% от Юнайтед, само че със задължението да влага още 245 милиона паунда в инфраструктурата на клуба. Според " Екип " това ще усили каузи на компанията до повече от 30%, което се обрисува проблем съгласно упоменатото предписание, тъй като Ineos има и френския Ница.

УЕФА не разрешава на два тима, благосъстоятелност на една и съща организация, да играят в еднакъв шампионат. Ница приключи на пето място в Лига 1 и също се класира за присъединяване в Лига Европа. Според наредбите в такава обстановка с преимущество е отборът, който има по-високо класиране в съответното състезание. Това явно е френският представител.

Решението е или INEOS да откри метод да понижи каузи си в един от двата клуба, или единият от тях да бъде изместен в Лигата на конференциите. Официалната позиция на Ineos e, че се води дейна връзка с УЕФА и ще бъде открито решение на проблема.

След дуела от последния кръг на Лига 1 против Лил президентът на Ница Жан-Пиер Ривер съобщи следното: " Трябва да се създадат някои корекции. Няма да встъпвам в детайлности, само че това не съставлява проблем ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР