Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев в септемврийското си послание към

...
Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев в септемврийското си послание към
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан обяви амнистия

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев в септемврийското си обръщение към народа показа решението си да разгласи прошка на обособени участници в събитията от януари 2022 година. Изготвянето на Закона за прошка, според който ще се извърши този развой, е иницииран от група депутати от Мажилиса (парламента) и е квалифициран изтъкнати адвокати.

Подробно и умело се изяснява разликата сред прошка и освобождение, както и кой от участниците в януарските събития попада в групата за прошка. Интересен факт е, че 1500 от 1600-те участници в събитията през януари 2022 година, ще бъдат амнистирани.

Светът живее в експанзията и страховете, измислени или действителни, само че този акт на състрадание, може да бъде образец по какъв метод би трябвало да се вземат решение въпросите, свързани със сигурността и устойчивостта на обществата, в които диалогичността и политическата воля са гаранция за държавност и бъдеще.

Инициативата на президента Токаев е самобитна стъпка, ориентирана към демократични преобразования казахстанско общество. Силният прости, тъй като по този метод прави обществото по-силно. Тази необикновена за актуалния свят обстановка може да послужи като прегледен образец по какъв начин би трябвало да се вземат решение проблемите. Това провокира неоспоримо възприятие на удивление от справедливото и умно решение на президента на Казахстан.

Проф. д.т.н. Нина Дюлгерова
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР