Премиерът Димитър Главчев увещавал регионалния министър Виолета Коритарова да влезе

...
Премиерът Димитър Главчев увещавал регионалния министър Виолета Коритарова да влезе
Коментари Харесай

Коритарова: Първият участък на АМ Хемус готов до края на годината

Премиерът Димитър Главчев увещавал районния министър Виолета Коритарова да влезе във властта. Това стана ясно от коментара ѝ пред БиТиВи.  Сега тя се опира на експертизата на администрацията. Никога не съм била партиен човек, аз съм специалист, сподели министър Коритарова.

Ремонтите би трябвало да бъдат регулярни и планови, по думите ѝ.

Той ще коства към 40 милиона лв. , стана ясно от думите на Коритарова.

Възобновено е строителството на Автомагистрала " Хемус " . Първият сектор ще е подготвен до края на тази година, сподели още тя.  " Хемус " не е подготвена, тъй като през тези три години се сътвори безпорядък ". 

" Бяха упреквани предходни държавни управления за метода на възлагане. Встъпвайки в служба, получих информация, че строителството продължава. Строи се по договорите, подписани по инхаус процедурите. Договорите са индексирани. По първия сектор от Боаза до Дерманци се строи от началото на сезона. Изпълнени са 68%. По втория сектор дейностите също не престават. Изпълнени са над 23% от строителните работи. По третия сектор са изпълнени над 50% ", добави тя. Първият сектор ще бъде приключен до края на 2024 година. Останалите сектори до Плевен ще бъдат приключени до края на 2026 година ". 

Чака се отчета за сриването на стената на  Вече 3 години няма контракти за поправки на пътища. Затова тя счита да удължи спрените контракти за настоящи поправки и поддръжка. Желанието ѝ е те да не се вършат от компании, близки до властта. Почти всички пътища са за главен ремонт, сподели строителният министър.
 От март стартира да се достроява Автомагистрала
От март стартира да се достроява Автомагистрала " Хемус "

Строителният сезон идва след зимата, в действителност от февруари, има планувани пари от държавния бюджет

поради установени престъпления. Одитът е даден на АДФИ, която е удостоверила мненията.

" Всеки министър има право да избере екипа, с който ще работи и ще бъде свършена неотложната работа. Смениш шефа на АПИ, тъй като се срещнах с одитния отчет, предоставен от министър Андрей Цеков, в който са установени нарушавания от страна на Ясен Йорданов, разяснява министърът. Одитният отчет е изпратен до АДФИ. Оттам потвърдиха резултатите от вътрешния одит. Ще бъдат сигнализирани съответните органи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР